Ny minister splitter landbrugs- og miljøorganisationer

Landbrugets interesseorganisationer er glade for udnævnelsen af Esben Lunde Larsen, mens miljøets ditto er mere kritiske over for den nye minister.

Udnævnelsen af Esben Lunde Larsen bliver mødt med en blandet modtagelse fra miljø- og landbrugsorganisationer. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

I dag overdrog Eva Kjer Hansen (V) officielt nøglerne til Miljø- og Fødevareministeriet til partifællen Esben Lunde Larsen, efter at hun trak sig fra posten i lørdags efter længere tids pres fra De Konservative og rød blok.

Udnævnelsen af Esben Lunde Larsen skaber glæde hos landbrugets interesseorganisationer, mens man hos miljøets interesseorganisationer håber, at den nye minister vil tænke mere på miljøet end sin forgænger.

Herunder kan du læse reaktionerne på udnævnelsen af Esben Lunde Larsen (V).

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening:

- Jeg siger velkommen til den nye miljø- og fødevareminister, og jeg håber, det bliver en minister, som ikke kun vil lytte til landbruget, selvom han kommer fra landbrugskredse, men også vil inddrage de grønne organisationer – især Danmarks Naturfredningsforening.

- Han har tidligere vist, at han er landbrugets mand, og han taler ikke varmt for naturen – men han kan jo have ændret holdning siden.

Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer:

- Jeg synes på mange måder, at det er et oplagt valg. Han er født på landet, han bor på landet, og han er ekstremt optaget af de dagsordner, som betyder noget for os. Så jeg er sikker på, at han er en rigtig god mand, som også har fulgt vores erhverv, og som bestemt ved, hvilke udfordringer vi står i.

Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug:

- Vi glæder os til, at Esben Lunde Larsen kommer til. Han er rundet af landet, og derfor ved han også, at landmænd lever af og med naturen - vi er ikke imod naturen. Så det ser vi frem til.

Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd:

- Vi kender ham ikke fra miljø-området. Men jeg håber, at han vil se fordomsfrit på at ændre linjen i forhold til, hvordan regeringen tidligere har set på landbrug og miljø.