Ny radikal leder i København: Nogen må have lækket papirer om Anna Mee

Tommy Petersen har fået bekræftet, at der er blevet lækket fra Rådhuset.

Tommy Petersen, der indtil videre har overtaget den politiske ledelse af Radikale Venstre i København, mener, at nogen har lækket papirer om partifællen Anna Mee Allerslev.

Han bakkes op af tidligere byrådsmedlem Martin Geertsen (V) og tidligere spindoktor for Ritt Bjerregaard (S), Kasper Fogh, der begge peger i retning af ansatte på Rådhuset.

Onsdag valgte Anna Mee Allerslev efter længere tids stormvejr at trække sig som borgmester og borgmesterkandidat i København, efter at det er kommet frem, at hun har lånt lokaler på Københavns Rådhus og hos et murerfirma uden beregning.

Allerslev-sagen er dermed den nyeste i rækken af politiske skandalesager. Torsdag aften i ‘Debatten’ på DR2 var emnet derfor, om der er mangel på moral i dansk politik. En del af debatten kom til at handle om, hvordan historierne om den radikale borgmester nåede pressen. Ifølge Allerslevs foreløbige afløser, Tommy Petersen, er det ikke medierne, der af egen drift har gravet sagerne frem.

I programmet spørger vært Clement Kjersgaard Tommy Petersen:

- Har du indtrykket af, at de historier, der er endt med at koste Anna Mee Allerslev posten, er blevet lækket af folk i administrationen (på Københavns Rådhus, red.), som har ønsket at slippe af med hende?

- Det er i hvert fald blevet bekræftet fra ét af medierne, at nogen har henvendt sig med nogle papirer, ja, lyder svaret fra Petersen.

Dygtige spindoktorer? Uvenner i embedsværket?

Martin Geertsen sad i Københavns Borgerrepræsentation for Venstre i perioden 1998-2007, fra 2002 som borgmester. Heller ikke han tror på, at journalisterne på egen hånd har drevet Allerslev-historierne frem.

- Man skal være en temmelig snedig journalist for på Københavns Rådhus at finde ud af, hvor man skal stille de spørgsmål helt præcist. Der har, hævet over enhver tvivl, været en god og dygtig spindoktor inde over den her sag med Anne Mee Allerslev, siger han.

Kasper Fogh, der fra 2006 til 2010 var daværende overborgmester Ritt Bjerregaards spindoktor, vurderer, at Allerslev havde “mistet opbakningen i sit eget embedsværk”:

- Langt de fleste politikere og borgmestre har jo et godt samarbejde med deres embedsværk, og så er der en stor grad af loyalitet. Man kan sige: Ville sagen om sådan en bryllupsreception koste Anna Mee Allerslev karrieren, hvis den var kommet midt i en valgperiode? Nej, det ville den nok ikke.

Heller ikke han tror på, at historien er startet med en dygtig journalist:

- Der er altså kommet nogle med en stak papirer og sagt ”jeg synes, du skulle interessere dig for det her”. Og sådan foregår det selvfølgelig. Altså hvordan i alverden skulle de der mennesker ellers finde ud af det?

DR har kontaktet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen på Københavns Rådhus. De har ikke ønsket at kommentere på artiklen.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2 med Clement Kjersgaard i spidsen, når han spørger: Mangler politikerne moral og dømmekraft - eller er det snarere pressen, der fører en personhetz mod politikerne?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk