Ny sejr for kortere dyretransporter er vundet

Over halvdelen af Europa-Parlamentets medlemmer har skrevet under på Dan Jørgensens forslag om kortere dyretransporter i EU.

Dan Jørgensen har fået over halvdelen af Europa-Parlamentets 754 medlemmer til at skrive under på hans forslag om, at dyretransporter for dyr til slagtning i EU maksimalt må vare otte timer.

I dag bliver en ny stor sejr for kortere dyretransporter i EU vundet. Dan Jørgensen har fået over halvdelen af Europa-Parlamentets 754 medlemmer til at skrive under på hans forslag om, at dyretransporter for dyr til slagtning i EU maksimalt må vare otte timer.

Dan Jørgensen har tidligere i år samlet over en million underskrifter fra europæiske borgere, for at der skal indføres en otte-timers grænse. for transport af slagtedyr i alle de europæiske lande.

Nyt lovforslag er et år undervejs

Nu støtter et flertal i Europa-Parlamentet også hans forslag via en såkaldt "skriftlig erklæring". for at der skal indføres en otte-timers grænse.

Dermed bliver der lagt massivt pres på Kommissionen for at komme med et forslag om en maksimal transporttid for dyretransporter.

Dan Jørgensen mener det bliver mere end almindelig svært for Kommissionen at ignorere dette pres. Han vurderer, at der vil gå et års tid, før et eventuelt nyt lovforslag fra kommissæren er nået gennem EU-systemet.