Nye Borgerlige har tre ultimative krav til borgerlig statsminister

Det nye højrefløjspartis krav for at pege på en statsminister er koncentreret om udlændinge.

Formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen til pressemøde, efter at Nye Borgerlige har afleveret flere end 20.000 vælgererklæringer til godkendelse i Social- og Indenrigsministeriet. (Foto: © Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Det nye højrefløjsparti Nye Borgerlige har tre ultimative krav for at pege på en statsminister, og de har alle med udlændinge at gøre, siger stifter og partiformand Pernille Vermund.

- Jeg vil pege på den borgerlige statsministerkandidat, som stopper asylbehandlingen i Danmark, stiller krav om selvforsørgelse til udlændinge og udviser kriminelle udlændinge efter første dom. Det er ultimative krav i forhold til at pege på en statsminister, sagde hun på et pressemøde.

- Hvis ikke vi får bugt med de problemer, så kan alt andet være ligegyldigt, siger Pernille Vermund.

Hun afleverede i går sine vælgererklæringer og anmeldte sig som opstillingsberettiget hos Social- og Indenrigsministeriet, som nu skal gennemgå og godkende vælgererklæringerne. Det kan tage et par uger.

Partiet vil også afskaffe racismeparagraffen, sløjfe store dele af udviklingsbistanden, forbyde muslimske piger og kvinder at bære tørklæde i skoler og udvide værnepligten for både kvinder og mænd

- Vi vil aldrig flette fingre med venstrefløjen for at vælte en borgerlig statsminister, og jeg kan godt finde på at pege på mig selv som statsminister, siger Pernille Vermund.

/ritzau/