Nye Borgerlige kan stille op til næste valg

Social- og Indenrigsministeriet har godkendt partiet Nye Borgerlige som opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen kan stå på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Partiformand Pernille Vermund afleverede 21. september over 20.000 vælgererklæringer hos Social- og Indenrigsministeriet og meddelte, at Nye Borgerlige var klar til at stille op til Folketinget.

Siden har ministeriet sagsbehandlet anmodningen og gennemgået vælgererklæringerne, og torsdag er dommen faldet:

- Ministeriet kan godkende partiets anmeldelse som fyldestgørende grundlag for partiets deltagelse i folketingsvalg, skriver social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i afgørelsen, som Ritzau er i besiddelse af.

DR Nyheder har også fået bekræftet oplysningen.

Nye Borgerlige får, som ønsket, partibogstavet D på stemmesedlen.

Nye Borgerlige klar til valg

Selvom partiet ikke har en eneste opstillet kandidat endnu, er Nye Borgerlige klar til et efterårsvalg, forsikrer næstformand Peter Seier Christensen.

- Vi har fuld fart på i øjeblikket med at forberede os på valg. Vi har meget stor medlemstilgang. Vi har fået over 500 medlemmer, siden vi anmeldte partiet for to uger siden. Så vi er oppe på 2.600 medlemmer nu, siger han.

I har haft meget medietid, siden I afleverede vælgererklæringerne. Risikerer I ikke at miste pusten, hvis valget ikke kommer til efteråret?

- Nej, det forventer jeg ikke.

- Vi arbejder hårdt og har utroligt mange engagerede medarbejdere, der fortæller vælgerne om vores politik. Så jeg tror bestemt ikke, at vi vil få problemer med at holde vores momentum.

Peter Seier Christensen tror på, at partiet vil blive valgt ind ved et kommende folketingsvalg.

- Vi ligger meget højt (i meningsmålingerne, red.), selvom vi først lige er blevet opstillingsberettiget. Og der er sikkert mange vælgere, der ikke kender partiet endnu. Vi forventer, at vi har et potentiale til at vokse.

- Så vi er overbevist om, at vi kommer ind, siger partiformanden uden dog at ville sætte et mål for, hvor mange mandater partiet skal have ved valget.

Torsdag opretter Nye Borgerlige tre nye vælgerforeninger i Sønderborg, Herning og Nord- og Syddjurs. Dermed har partiet 30 vælgerforeninger. I løbet af de kommende uger og måneder vil partiet opstille sine kandidater.

/DR Nyheder/