Nye Borgerlige klar til at nægte piger med tørklæde skoleundervisning

Hvis muslimske piger ikke vil tage tørklædet af i skolen, så må deres forældre finde alternativ undervisning, mener Nye Borgerliges medstifter.

Hvis Nye Borgerlige kommer i Folketinget, vil det nye parti arbejde for, at muslimske tørklæder skal være forbudt på offentlige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Et sådant forbud vil ifølge partiets medstifter, Pernille Vermund, betyde, at muslimske piger, der insisterer på at beholde tørklædet på, ikke kan følge undervisningen i den danske folkeskole.

Lærerne ville simpelthen blive nødt til at sende pigerne hjem.

- Ja, det ville man jo. Hvis man ikke tillader tørklæder i den danske folkeskole, så må deres forældre sørge for undervisning på en anden måde, siger Pernille Vermund.

Svaret falder i aftenens udgave af 'Vi ses hos Clement', hvor værten, Clement Kjærgaard, i første omgang beder Pernille Vermund forholde sig til, hvad en lærer skal gøre med en muslimsk pige, der ikke vil tage tørklædet af.

For nogle lærere vil formentlig ikke, forudser Clement Kjærsgaard, have lyst til at bede pigerne om at gå hjem, hvis de ikke tager tørklædet af.

- Det behøver man jo heller ikke. Det er jo bare at tage det af, siger Pernille Vermund.

Forældrene må hjælpe

Men hvad ville du selv gøre som lærer i den situation, spørger Clement Kjærsgaard.

- Så ville jeg tage en snak med deres forældre og fortælle, at vi ikke har muslimske tørklæder på i den danske folkeskole, svarer Pernille Vermund.

Clement Kjærsgaard spørger flere gange til, hvad læreren skal stille op med en muslimsk pige, der ikke vil tage tørklædet af. Og hvad sanktionen vil blive.

- Så må man bede hendes forældre om at hjælpe hende med det, svarer medstifteren af Nye Borgerlige, der i torsdags meldte ud, at partiet har samlet nok underskrifter til at kunne stille op til folketingsvalg.

- Det er jo helt grundlæggende sådan, at man skaber problemer for sig selv, hvis man ikke overholder vores lovgivning. Vi må jo finde ud af, hvordan vi skal håndtere det her. Hvis der er mennesker, der bevidst nægter at indordne sig efter den måde, som vi indretter vores samfund på, så har vi da et problem.

Og det problem skal løses ved at nægte muslimske piger med tørklæde undervisning i folkeskolen, svarer Pernille Vermund endelig.

I videoen i toppen af artiklen kan du se en bid af interviewet med Pernille Vermund. Du kan se hele interviewet i aften i 'Vi ses hos Clement' på DR2 klokken 21.30.