Nye Borgerlige mister byrådsmedlem i Aarhus - er ikke længere repræsenteret i de fire største byer

Krisen i Nye Borgerlige er til at føle på i de fire største danske byer, som nu alle er uden repræsentation af partiet i byrådene. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Nye Borgerlige bløder ikke bare medlemmer - de bløder også byrådsmedlemmer.

I Aarhus har partiets eneste byrådsmedlem Henrik Arens meddelt, at han forlader Nye Borgerlige, skriver han i en pressemeddelelse. - Jeg kan desværre ikke længere se mig i Nye Borgerlige, og har derfor i dag meldt mig ud. Jeg fortsætter arbejdet for en borgerlig liberal politik i Aarhus byråd. Derfor fortsætter mit daglige arbejde uændret, skriver han.

Han begrunder sin udmeldelse med den krise, som Nye Borgerlige er blevet kastet ud i, hvor tidligere formand Lars Boje Mathiesen til sin store utilfredshed blev afsat og ekskluderet af hovedbestyrelsen. Det skete, fordi Lars Boje Mathiesen krævede et honorar på 55.000 kroner om måneden i fire år for at være formand.

Og problemerne mellem hovedbestyrelsen og ex-formanden er også årsagen til, at Henrik Arens forlader partiet, skriver han.

- Som jeg har sagt hele tiden, er der altid to sider af en sag. Og ingen parter er fuldstændige fejlfrie i denne sag. Der har været mange påstande og meget dokumentation fremme i medierne.

- Det er virkelig svært som udenforstående at vurdere, hvad der er op og ned i sagen. I sidste ende handler det om, hvem jeg har mest tillid til. Og her vægter måden, det er forgået på og dokumentation højt, skriver han.

Henrik Arens skriver desuden, at antallet af medlemmer i Nye Borgerlige er blevet halveret i Aarhus siden ekskluderingen af Lars Boje Mathiesen.

Ikke repræsenteret i fire største byer

Henrik Arens udmelding betyder, at Nye Borgerlige ikke er repræsenteret i hverken København, Odense, Aalborg eller Aarhus.

I Aalborg forlod Rikke Pedersen Nye Borgerlige i byrådet i Aalborg den 10. februar.

Niels Peder Ravn forlod partiet i januar i Københavns borgerrepræsentation, mens Andreas Møller forlod partiet i Odense i april sidste år.

De seneste uger har partiet desuden mistet sin eneste repræsentant i byrådene i Varde og i Assens.

Ser man på antallet af medlemmer har partiet også store problemer. Fra folketingsvalget frem til midten af marts havde partiet mistet omkring 2.000 medlemmer, lød det fra Lars Eldrup, der er sekretariatschef.

I folketingsgruppen har partiet nu tre medlemmer tilbage - og er dermed blevet halveret efter valget, efter at Lars Boje Mathiesen er blevet løsgænger, og Mikkel Bjørn og Mette Thiesen begge er blevet medlemmer af Dansk Folkeparti.

DR arbejder på at få en kommentar fra Nye Borgerlige.