Nye Borgerlige-profil sagsøgt for injurier

Mette Thiesen skal i civilretten på fredag.

Mette Thiesen blev valgt i Folketinget for Nye Borgerlige i Folketinget ved valget den 5. juni. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mette Thiesen, der er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, skal på fredag i civilretten i København.

Hun er nemlig blevet sagsøgt for injurier.

- Det kan jeg sådan set bekræfte, siger hun til DR Nyheder og henviser ellers til en udtalelse, hun har givet til B.T:

- Jeg er bekendt med, at der er anlagt en sag, og den må så køre ved domsstolene. Jeg er blevet bekræftet af min advokat i, at jeg ikke har skrevet noget forkert, og derfor regner jeg med frifindelse, siger hun til mediet.

Ifølge B.T. er den forurettede Mahmoud Loubani, som Mette Thiesen tidligere har lagt sig ud med på sociale medier, og som blandt andet deltager i DR3-programmet 'Pranksters Paradise'.

Politikeren har tidligere fremhævet ham i et opslag på Facebook og kaldt ham 'terrorist-sympatisør', men det har ikke været muligt at få oplyst, om søgsmålet handler om det konkrete opslag.

Vermund tror på frifindelse

Mette Thiesen er kendt for sin hårde politiske linje over for danske muslimer. Hendes - og Nye Borgerliges - ambition er, at alle, der kommer fra muslimske lande, skal nægtes statsborgerskab.

Mette Thiesens advokat Karoly Németh ønsker heller ikke at fortælle, hvad injuriesagen handler om.

- Det er en meget spændende sag. Du kan få at vide, hvad det drejer sig om ved at møde op i retten, siger han til B.T.

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, er fortrøstningsfuld på sin kollegas vegne.

- Jeg følger sagen på fredag og det, jeg kan forstå på Mettes avokat er, at hun vil blive frifundet. Så det håber og tror jeg på. Skulle det mod forventning gå anderledes, så tager vi den derfra, siger hun til DR Nyheder.

Hun henviser til, at alle kan rejse sager ved civilretten.

- Enhver kan rejse sådan en sag og få den prøvet, så det, at den ender i retten, er bare sådan vilkårene er. Det er jo domstolene, der afgør, om der er tale om injurier eller ej.

Mette Thiesen er blandt andet partiets børne-, familie-, indfødsrets-, social-, transport- og indenrigsordfører.