Nye krænkelsessager mod Frank Jensen: 'Jeg har fået henvendelser fra ni kvinder'

DSU København og Socialdemokratiets ledelse har modtaget flere historier om krænkende adfærd fra overborgmesteren.

Frank Jensen har været overborgmester siden 2010. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Socialdemokratiets ledelse i København er blevet orienteret om flere sager om krænkende opførsel fra Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Det skriver Jyllands-Posten, der har set dokumentation for, at anklagerne er blevet sendt videre til formanden for Socialdemokratiet i København.

Formanden for DSU København, det socialdemokratiske ungdomsparti, bekræfter, at også hun er blevet bekendt med en række yderligere sager om overborgmesteren det seneste døgn.

- Jeg har fået en del henvendelser fra nogle kvinder, der gerne vil have fat i advokaten, der skal undersøge sagen om Frank Jensen, fordi de har haft lignende sager med Frank. Det har de gjort mig bekendt med, siger Cecilie Sværke Priess til DR Nyheder.

Kvinderne har ifølge DSU-formanden oplevet Frank Jensen udøve krænkende adfærd.

- Jeg har fået henvendelser fra ni kvinder nu. Og otte af dem vil gerne gå til advokaten, og den sidste ønsker ikke at gå til advokaten, men har fortalt mig om en oplevelse.

Anklager om krænkelser gennem 20 år

De er ikke alle medlemmer af Socialdemokratiet eller ansatte på rådhuset i København.

- Sagerne strækker sig helt tilbage fra slutningen af 1990'erne indtil 2019, hvor jeg er blevet opmærksom på den sidste sag, fortæller Cecilie Sværke Priess.

Karakteren af de forskellige krænkelser vil hun ikke fortælle om for at beskytte kvinderne.

Frank Jensen har inviteret til krisemøde klokken 18.30 i dag. Til Jyllands-Posten siger Frank Jensen følgende på baggrund af sagens nye udvikling:

- Jeg er frygtelig ked af de kvinder, jeg har krænket gennem mine 30 år i politik.

DSU København: Kan ikke længere støtte ham

Sagen begyndte, da to kvinder i Jyllands-Posten i forgårs fortalte, hvordan den socialdemokratiske overborgmester i København, Frank Jensen, havde seksuelt krænket dem. Den ene, Maria Gudme, stod frem og fortalte om at være blevet raget på inderlåret i 2012. Han var overborgmester, hun var en dengang 23-årig organisationssekretær.

Hør Maria Gudme fortælle om episoden med hånden på inderlåret her:

Derfor sagde Cecilie Sværke Priess, DSU-formanden i København, at hun ikke længere kunne støtte overborgmesteren. Det gentager hun i dag, og det vil hun gentage på aftenens møde, som hun forventer at deltage i.

- Jeg har ikke tillid til Frank Jensen. Hverken som spidskandidat, som næstformand eller som overborgmester, siger hun.

- Jeg mener, han skal fratræde sine poster i dag.

Det er ikke første gang, at Frank Jensen bliver anklaget for upassende eller krænkende adfærd. Ved en julefrokost i Københavns Kommune i 2011 blev han anklaget for at have forsøgt at kysse og slikke på flere kvindelige medarbejdere.

DR Nyheder har været i kontakt med overborgmesterens pressechef, der fortæller, at Frank Jensen først stiller op til interview efter klokken 19.