Nyt skilsmissesystem vil koste 40 millioner mere årligt

Regeringens nye skilsmissesystem bliver markant dyrere end det nuværende, men man har endnu ikke finansieringen på plads

Børne- og socialminister Mai Mercado siger, at de ekstra 40 mio. kr. skal findes i den kreds af partier, som vil være med i en aftale om det nye skilsmissesystem (arkivfoto). (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Et tocifret millionbeløb skal sikre, at skilsmisser behandles effektivt, og at barnet ikke kommer i klemme.

- Med det her udspil er det udgangspunktet at bruge 40 millioner kroner mere om året, end vi gør i dag, siger børne- og socialminister Mai Mercado.

Hvor millionbeløbet skal komme fra, har regeringen endnu ikke taget stilling til. Det vil de diskutere med de partier, som vil bakke op om forslaget.

I dag behandles cirka 100.000 familieretssager om året. Langt de fleste er ukomplicerede, mens nogle kan være konfliktfyldte, komplicerede og trække i langdrag. Og det kan være hårdt for barnet, som nu skal i fokus.

Målet med regeringens nye system for skilsmisser er at undgå, at sagerne bliver lange og uoverskuelige, hvilket ifølge regeringen er tilfældet i dag, hvor sagerne kan blive behandlet i forskellige myndigheder.

Det nye system vil bestå af to dele. Hos Familieretshuset vil alle sagerne blive screenet, og her vil simple og mindre simple sager blive behandlet. Hos Familieretten (byretten) vil komplekse sager, hvor konflikten er stor, blive behandlet.

/ritzau/