Nyt slag for Alternativet: Mister eneste byrådsmedlem i Aarhus

Afgangen kommer, kort efter partiet mistede sit sidste fynske byrådsmedlem.

Liv Gro Jensen forklarer, at hun ikke har kunnet genrejse sig efter de seneste konflikter i partiet (arkivfoto).

Alternativet er et parti i krise, og det blev endnu engang understreget her i weekenden, hvor partiet igen måtte sige farvel til et folkevalgt medlem.

Denne gang er det Alternativet eneste byrådsmedlem i Aarhus, Liv Gro Jensen, der forlader partiet. Det sker til fordel for SF, der også får glæde af Liv Gro Jensens første suppleant, Sander Jensen.

Dermed får SF og Socialdemokratiet absolut flertal i Aarhus Byråd.

Liv Gro Jensen skriver på Facebook, at det har været en stor og svær beslutning, og at hun er taknemmelig for tiden i Alternativet.

- Det gør ondt på mig at sige farvel til, skriver hun.

Samtidig lægger hun ikke skjul på, at årsagen er den seneste tids uro i partiet, efter Josephine Fock blev valgt som ny politisk leder, og flere fremtrædende medlemmer, inklusiv partistifter og tidligere politisk leder Uffe Elbæk,

forlod
partiet.

- Jeg har gennem tiden rejst mig igen og igen ovenpå de velkendte udfordringer i Alternativet. De seneste hen over vinteren har imidlertid været så stor en mavepuster for mig, at jeg simpelthen ikke har kunnet genrejse mig i partiet, skriver hun, mens hun uddyber over for Aarhus Stiftstidende.

- Specielt de konflikter, der har været i vinter, har gjort ondt. De har slidt på krop og sind, og de har gjort det svært for mig at passe mit arbejde, siger hun til avisen.

Partiet skrumper fortsat

Med Liv Gro Jensens afgang går Alternativet fra at have 14 til 13 byrådsmedlemmer i hele landet, og partiet fortsætter dermed med at skrumpe.

Tidligere har Alternativet blandt andet også mistet fire ud af fem

folketingsmedlemmer
, mens man for under to uger siden mistede det sidste fynske byrådsmedlem, da Abdirashid Abdi skiftede til SF i Odense Byråd.

Han beslutning blev også taget på baggrund af krisen i partiet, har han forklaret til Fyens Stifstidende.

- Jeg har tænkt grundigt over det, og jeg synes, at jeg har gjort alt for at redde Alternativet som projekt. Var der håb forude, havde jeg ikke forladt partiet, sagde han.

Suppleant fik også nok af konflikter

I byrådet i Aarhus kommer Liv Gro Jensen til at fortsætte på sine poster som formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget og som medlem af Teknisk Udvalg.

Hun går dog snart på barsel, og Sander Jensen overtager derfor snart opgaverne. Han forlader Alternativet af samme årsager som Liv Gro Jensen.

- Jeg har gennem lang tid langsomt mistet troen på projektet. Særligt konflikterne ved valget af politiske leder har efterladt mig desillusioneret og modløs. Jeg har virkelig prøvet at finde tilbage til gnisten, men jeg kan desværre ikke længere se mig selv i partiet, siger han til Aarhus Stiftstidende.

Liv Gro Jensen har ikke ønsket at stille op til interview til denne artikel, mens Josephine Fock ikke er vendt tilbage på DR's henvendelser.

Facebook
Twitter