Nyt våben mod cykeltyve: Her er politikernes løsning

Et flertal på Christiansborg vil gøre det muligt at tjekke stelnumre, når man skal købe en brugt cykel.

Det skal være sværere for cykeltyve at sælge deres tyvegods.

Det mener et flertal på Christiansborg, som vil oprette et offentligt register over stjålne cykler. Det skal alle kunne slå op i, inden man køber en brugt cykel, skriver Information.

- Det skal være muligt at tjekke stelnumre, og det er interessant i to tilfælde, siger Tom Behnke, retspolitisk ordfører hos De Konservative, til avisen.

Flertal uden om regeringen

- Hvis man står og skal til at købe en brugt cykel, eller hvis man i nogen tid har undret sig over, om den cykel, som bliver ved med at stå nede foran opgangen, egentlig er stjålet, tilføjer han.

Tom Behnke foreslog allerede et sådant register, da partifællen Lars Barfoed var justitsminister. Siden har forslaget ikke rigtigt kommet nogen vegne.

Men efter Datatilsynet har fastslået, at det er muligt at lave et register over stelnumre inden for persondatalovens rammer, kræver et flertal uden om SRSF-regeringen, at den nuværende justitsminister, Morten Bødskov (S), realiserer forslaget.

Sidste år blev der anmeldt 68.000 cykeltyverier til politiet, men det reelle tal kan være helt op mod en kvart million, mener eksperter.

Mange gider nemlig ikke bruge kræfter på at anmelde et cykeltyveri, da politiet kun opklarer en halv procent af tyverierne, skriver Information.

/ritzau/