Odenses bykonge stopper efter 20 år som borgmester

Odenses borgmester, Anker Boye, meddeler ifølge Fyens Stiftstidende, at han ikke genopstiller ved næste valg. Han har været borgmester i 20 år.

24 år som byrådsmedlem og 20 år som borgmester er slut for Anker Boye efter kommunalvalget næste år.. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Odenses borgmester, Anker Boye, meddeler ifølge Fyens Stiftstidende, at han ikke genopstiller ved næste valg. Han har været borgmester i 20 år.

Anker Boye har siddet 24 år i Odenses byråd, og har været borgmester i Danmarks tredjestørste by i 20 år.

- Jeg elsker min by, jeg elsker mit arbejde, men man ved aldrig, hvad livet byder, og min kone Lykke og jeg vil gerne have nogle gode år sammen, hvor der er tid til nogle andre ting, forklarer snart 66-årige Anker Boye til Fyens Stiftstidende.

Anker Boye har siddet 24 år i Odenses byråd. Han har været borgmester i Danmarks tredjestørste by i 20 år.

- Han har et godt hoved

Han begrunder sit stop med en lyst til mere familietid og en konkret arbejdsopgave, der er lykkes:

- Jeg ville have transformationen af byen og vækststrategien fasttømret, så det ikke er til at rokke. Og sådan er det nu. Det kan ikke stoppes, siger borgmesteren.

Socialdemokraten peger på Socialdemokraternes politiske ordfører i Odense, Peter Rahbæk Juel, som ny spidskandidat for Socialdemokraterne.

- Peter Rahbæk Juel er et godt bud, siger han om manden, der er tidligere rådmand i henholdsvis Ældre- og Handicapforvaltningen og Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense.

- Han har et godt hoved, han har været min højre hånd, han har været rådmand, han er engageret og dynamisk. Og så gør det heller ikke noget, at han er fra en yngre generation, mener Anker Boye.