Ø: Debat om ret og pligt er forfejlet

Socialministerens udsagn om ret og pligt vækker undren hos Enhedslisten, der mener, at debatten er forfejlet.

Socialministerens udsagn om ret og pligt vækker undren hos Johanne Schmidt Nielsen, der mener, at debatten er forfejlet. (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Socialminister Karen Hækkerup vil have den aktuelle debat om fattigdom og kontanthjælp til også at handle om ret og pligt.

Hun bliver dog mødt med undren hos Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, der mener, at debatten er forfejlet.

- Danske familier er nogle af dem, der arbejder allermest. Så synes jeg sådan set, at det er rimeligt, at man forventer, at der er tid til ens barn i daginstitutionen, og at der bliver passet på de gamle på plejehjemmet, siger hun.

- Det er fuldstændigt rimelige krav, når man vælger at leve i et velfærdssamfund, arbejder meget og afleverer en ret stor del af sin løn til fællesskabet, siger hun til Jyllands-Posten.

Opbakning fra K

Men hvor socialministeren møder modstand i egne rækker er der opbakning fra De Konservatives socialordfører Tom Behnke i Berlingske:

- Det er en tiltrængt debat. Socialministeren har ret i, at der er sket et værdiskred, hvor modtagere af offentlige ydelser let glemmer, at andre har afleveret dem, siger han til avisen.

/ritzau/

Facebook
Twitter