Østergaard om Pinds terrorforslag: Det er en glidebane

Radikales Morten Østergaard er bekymret for Søren Pinds kurs mod terror på internettet.

Morten Østergaard (R) mener Søren Pinds forslag vil være med til at puste til ekstremismen. (Foto: Dr © dr)

Justitsminister Søren Pind (V) har bebudet skrappere kurs overfor terror på internettet.

Det budskab er Radikales leder Morten Østergaard absolut ikke enig i. Han udtrykte sin bekymring, da han i formiddag holdt grundlovstale på Osted fri-og efterskole.

- Jeg synes, det viser, hvilken glidebane vi er inde på. Man kappes om, hvordan man kan indskrænke vores grundlovssikrede frihedsrettigheder.

- Vi har i Danmark udviklet et uhyre liberalt demokrati. Det er dybt bekymrende, at en venstremand og Justitsminister gør sig tanker om at forbyde holdninger, der udtrykkes på nettet, sagde Morten Østergaard til DR Nyheder efterfølgende.

Søren Pind vil gøre det nemmere at straffe personer, der spreder terrorpropaganda, hjemmesider skal kunne blokeres, og så skal et »digitalt agentkorps« på sociale medier svare igen på ekstreme budskaber.

Morten Østergaard mener, at tiltaget bare vil gøre problemerne større.

- Forbud hjælper ikke, men gør problemerne værre. Nogle politikere forsøger at vise handlekraft, men som alle ved, kan man ikke få holdninger til at gå væk ved forbud, men ved at trække dem frem, udstille dem og debattere dem, lød det fra Morten Østergaard.

FacebookTwitter