Østersølande skal reducere torskekvoter med 56 procent

Danske fiskere skal skære ned på fangsten af torsk i den vestlige Østersø næste år.

Der skal hives færre torsk op af den vestlige Østersø næste år. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Østersølandene er her til aften blevet enige om en reduktion af torskekvoterne i den vestlige Østersø. EU-Kommissionen har nikket ja til aftalen, oplyser Fødevareministeriet.

Næste år må danske fiskere derfor lade sig nøje med under halvdelen af de torsk, som de i dag kan fange i området. Aftalen betyder nemlig en reduktion på 56 procent.

Det er fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som på vegne af Danmark har forhandlet aftalen med sine europæiske ministerkolleger.

- Jeg er tilfreds og betragter det som en halv sejr for Danmark, at vi kun endte med en reduktion på 56 procent i den vestlige Østersø og 25 procent i den østlige Østersø, siger fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Reduktion et hårdt slag for fiskere

Det har tidligere været fremme, at kvoterne i den vestlige Østersø skulle skæres med helt op til 88 procent. Sådan lød forslaget fra EU-Kommissionen, og det fik det i den forgange uge til at løbe koldt ned ad ryggen på de danske fiskere.

- Det er en katastrofe, der er lagt op til, lød det fra næstformand Kim Kær Hansen fra Danmarks Fiskeriforening.

- Det vil medføre en direkte lukning af fiskeriet i store del af Østersøen. Det er klart, at det vil være de færreste virksomheder, der kan holde til at få skåret 88 procent af sin indtjening, sagde han.

/ritzau/