Officielt: Peter Christensen er ny forsvarsminister

Peter Christensen er ny forsvarsminister, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Peter Christensen sad i Folketinget fra 2001 til 2015. Ved valget i juni opnåede han ikke genvalg i sin kreds i Sønderjylland og oplyste efterfølgende, at han var færdig med dansk politik.

Peter Christensen er ny forsvarsminister og gør dermed comeback i dansk politik.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

https://www.facebook.com/larsloekke/posts/10153600048633788

- Kører nu til Amalienborg for at præsentere landet nye forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, Peter Christensen. Forud for milliardinvesteringer i forsvaret og forhandling af nyt forsvarsforlig har jeg lagt vægt på at vælge en person med stor parlamentarisk erfaring, der er bredt respekteret på Christiansborg, skriver Løkke.

Peter Christensen sad i Folketinget fra 2001 til 2015. Ved valget i juni opnåede han ikke genvalg i sin kreds i Sønderjylland og oplyste efterfølgende, at han var færdig med dansk politik.

- Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti - og det har jeg også, skrev han på Facebook efter valget.

Peter Christensen var skatteminister i Lars Løkke Rasmussens tidligere regering og har også en fortid som politik ordfører.

93 dage til Holst

Statsministerens lille rokade sker, efter at Carl Holst i går selv valgte at forlade forsvarsministerposten.

Carl Holst blev tidligere på sommeren kritiseret for at have modtage eftervederlag fra Region Syddanmark samtidig med lønnen som forsvarsminister.

Siden mødte han kritik for at holde sommerferie efter en advarsel om nedslidte kampfly, og senest har Carl Holst været under skarpe anklager for at have brugt sin personlige assistent i Region Syddanmark til at føre valgkamp for sig.

Beslutningen om at trække sig som forsvarsminister efter blot 93 dage på posten traf Holst selv, siger han.

Store udfordringer venter

Der venter Peter Christensen en stor udfordring som forsvarsminister. Forsvaret skal fra 2020 erstatte F-16-flyene med et nyt kampfly.

Kontrakten ventes at blive på mellem 20 og 30 milliarder kroner.

Forsvaret kæmper også med et stigende antal utilfredse medarbejdere. Tal viser, at flere og flere officerer flygter fra Forsvaret og søger job i det civile.

En helt frisk undersøgelse af hele Forsvarsministeriets område har ligeledes vist, at hver fjerde medarbejder lige nu aktivt søger væk fra Forsvaret.

Forsvarschef Peter Bartram har erkendt, at situationen for personellet i Forsvaret ikke er optimal, og at blødningen af officerer skal stoppes med nye midler.

Den nu forhenværende forsvarsminister Carl Holst forklarede problemerne med forsvarsforliget fra 2012, hvor man blandt andet sparede 2,7 milliarder kroner og reducerede det samlede forsvarsbudget med 15 procent.