Ole Sohn: Jeg var upræcis

Ole Sohn erkender, at han var upræcis om, hvornår han fik lukket ned for overbetalingen fra Sovjet.

Ole Sohn erkender, at han var upræcis om, hvornår han fik lukket ned for overbetalingen fra Sovjet. (© DR)

Ole Sohn slog mandag aften i TV Avisen fast, at han kendte til overbetalingen fra Sovjet, der gik til DKP.

For et år siden forklarede Ole Sohn, at han standsede de massive pengestrømme fra Sovjet i samme øjeblik, han fandt ud af, hvad der foregik.

- Da jeg så konstaterede den råddenskab, der var i DKP's økonomi, satte jeg folk til omgående at lukke ned for trykkeri, avis og selve Land og Folks hus. Dengang jeg blev opmærksom på og fik mulighed for at gøre op med den fortid, gjorde jeg det fra dag et, lød det dengang fra Ole Sohn til DR Nyheder.

Det var en refleksion

I dag lyder det så fra erhvervs- og vækstministeren, at han var upræcis omkring dette, og han erkender, at der gik længere tid med at få stoppet pengeoverførelserne fra Sovjet, end han fik sagt i ovenstående interview.

- Jeg var upræcis. Det var en refleksion, da jeg sagde det. Det var en overvejelse, jeg gjorde mig. Jeg kunne have valgt at sige i januar (1990, da han blev formand, red), at jeg går, og vi lukker dag et.

- Eller jeg kunne sige, som jeg gjorde, at jeg også har et hensyn at tage til de mange medarbejedere, og vi skal finde en måde at afvikle det her. Det tog altså nogle måneder, inden DKP's hus og det hele var afviklet. Og det har jeg aldrig lagt skjul på, lød det mandag aften fra Ole Sohn.