Ole Sohn skifter til Socialdemokraterne

Flugten fra SF fortsætter. Ole Sohn skifter nu også til Socialdemokraterne. Dermed mister partiet det tredje folketingsmedlem på seks dage.

Den tidligere top-SF'er Ole Sohn skifter til Socialdemokraterne.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ole Sohn. På sin Facebook-profil skriver den tidligere minister:

- Efter at have overvejet situationen er jeg kommet til den konklusion, at jeg ikke kan følge den nye kurs, som SF er slået ind på, hvorfor vores veje desværre må skilles.

- Det er vigtigt, at det er en centrum-venstre regering, der stiller sig i spidsen for at genskabe en sund økonomi i samfundet, der kan skabe grundlag for vækst, arbejdspladser og velfærd og derigennem øget tryghed for borgerne.

Ole Sohn er det andet SF-folketingsmedlem, der nu har meldt sig ud af SF og ind i Socialdemokraterne siden partiet forlod regeringen torsdag i sidste uge.

Samme dag forlod tidligere sundhedsminister Astrid Krag partiet. Og fredag sagde tidligere miljøminister Ida Auken også farvel til SF.

- Det har været spændende at kunne bidrage til udviklingen af SF. Jeg ønsker SF, og de mange folk jeg kender i partiet, alt godt i tiden, der kommer, skriver Sohn.

Gruppeformand: Tak for arbejdet i SF

SF's gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, kalder det alvorligt, at partiet over de seneste dage har mistet en femtedel af folketingsgruppen efter exitet fra regeringen.

- Ole Sohn tager konsekvensen af en lang politisk rejse, som vi andre bare kan tage til efterretning. Ole Sohn har på det seneste blandt andet talt for lavere lønninger i Danmark og andet, der dårligt harmonerer med SF's politik. Derfor giver det mening, at Ole tager konsekvensen af sit syn på fremtidens samfund. Vi ønsker ham fortsat god rejse - tak for det arbejde, du lagde i SF, blandt andet som tidligere minister og gruppeformand, skriver hun i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Allerede torsdag florerede rygterne om Sohns skifte til S. Men her afviste Sohn selv, at han var på vej ud af SF og ind hos den tidligere regeringspartner.

Socialdemokraterne nu ligeså store som Venstre

Partiskiftet betyder samtidig, at Socialdemokraterne nu deler titlen som Folketingets største med Venstre. Begge partier har nu samme størrelse med 47 medlemmer hver.

De fire folketingsmedlemmers afgang fra SF betyder samtidig, at det nu tidligere regeringsparti kun har 12 medlemmer tilbage i gruppen - det er nøjagtig samme antal, som Enhedslisten.

Ole Sohns skifte til Socialdemokraterne er det tredje inden for det sidste år. Tilbage i marts skiftede Jesper Petersen til regeringspartiet.