Ole Sohn vil have lavere løn og skat

Ole Sohn mener, at lønningerne i Danmark er for høje og at det ødelægger konkurrenceevnen. De borgerlige jubler mens venstreføjen tager afstand.

Ole Sohn mener, at lønningerne og skatten i Danmark er for høj.

Danskernes løn er for høj. Og det er meget skadeligt for Danmarks konkurrenceevne.

Sådan lyder meldingen fra den tidligere erhvervsminister Ole Sohn, der vil have lønningerne sat ned samtidig med, at skatten skal sænkes sådan det kan betale sig, at gøre en ekstra indsats.

Til Børsen siger Ole Sohn, at der skal være plads til at lønmodtagerne går 15-20 pct. ned i løn, for at undgå afskedigelser, og for at undgå, at Danmark mister arbejdspladser og opgaver til udlandet.

- En tillidsmand og hans kollegaer vil jo hellere gå ned i løn, end at en tredjedel af de ansatte skal fyres, siger Ole Sohn til Børsen.

Den tidligere erhvervsminister mener desuden, at den offentlige sektor skal effektiviseres, og at indkomstskatten skal sænkes. Også topskatten.

- Skatten på arbejde skal sænkes. Vi har taget de første skridt. Det offentlige skal slankes. Jeg mener, man med god mening kan sige, at det offentlige skal bidrage til at øge konkurrenceevnen, siger Ole Sohn til Børsen.

Regeringen tager afstand

Men den tidligere erhvervsministers vision om lavere lønninger får ikke resten af venstrefløjen til at juble.

SF's politiske ordfører Jesper Petersen medgiver, at konkurrenceevnen skal forbedres, og at lønnen derfor ikke skal vokse uhæmmet, men hopper ikke på Ole Sohns ide.

- Det er ikke SF's politik, og det er heller ikke regeringen politik, at nedsætte lønningerne, siger Jesper Petersen.

Samme holdning deler Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke.

- Det står for Ole Sohns egen regning, siger Magnus Heunicke til Politiken.

De borgerlige roser Sohn

Hos de borgerlige partier hilser de Ole Sohns forslag velkommen med åbne arme.

'Stort ros', skriver Venstres formand Lars Løkke Rasmussen på Facebook og fortsætter:

- Man får sin barnetro på den menneskelige logik tilbage, når man oplever, at et år med ministeransvar - tæt på dansk erhvervsliv - pludselig sætter sig i et sådant klarsyn. Havde ikke regnet med at komme til at sige det, men jeg er faktisk noget nær enig med Ole Sohn, skriver formanden.

Liberal Alliances erhvervsordfører Ole Brik er også meget positiv overfor forslaget om lavere løn og skat.

- Det lyder meget som Liberal Alliances politik. Jeg tror ikke at han er så populær i hans eget parti, men det er populært hos os, siger Ole Brik.