Ombudsmand: Yderst tvivlsomt at tavshedspåbud er gyldigt

Ifølge Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen er Henrik Sass Larsens tavshedspåbud givet på et forkert grundlag, og derfor er det ikke gældende

Tavshedspåbuddet er givet forkert og er derfor ikke gyldigt, mener ombudsmand Jørgen Steen Sørensen (Foto: Kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Henrik Sass Larsen har aldrig modtaget et dokument, der forklarer, hvad det tavshedspåbud han mundtligt er blevet pålagt, egentlig dækker over. Derfor mener ombudsmand Jørgen Steen Sørensen at påbuddet er ugyldigt.

- Når man pålægges et tavshedspåbud, så er det helt afgørende, at man i den situation har fuldt klarhed over, hvilket indhold og rækkevidde det har. Hvis man ikke har det, så har man et betydeligt problem, siger Jørgen Steen Sørensen.

Hele forløbet omkring tavshedspåbuddet får ham til at rette en usædvanlig hård kritik af både Justitsministeriet og Statsministeriet.

- Når vi betegner forløb som meget kritisabelt, så er vi oppe i den høje ende af den skala, som ombudsmanden traditionelt gør brug af, siger han.

Sass stadig pålagt tavshedspligtSelvom ombudsmanden nu har slået tvivl om gyldigheden af den tavshedspligt, som Henrik Sass Larsen er blevet pålagt, så gælder påbuddet stadig.

- Det er Justitsministeriet og Statsministeriet, der har givet ham tavshedspålægget, og derfor er det også kun dem, der kan ophæve det igen. Derfor beder vi dem om at notere sig, at der efter vores opfattelse er blevet begået alvorlige fejl og derfor beder vi dem om at se på, om det kan opretholdes, siger han.

Facebook
Twitter