Ombudsmanden: Alvorlig bekymring om forholdene i Vridsløselille

Frihedsberøvede udlændinge i statsfængslet risikerer at få psykiske skadevirkninger, advarer ombudsmanden.

- Forholdene i Vridsløselille giver mig anledning til alvorlig bekymring, blandt andet for psykiske skadevirkninger, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Udlændinge, der sidder låst inde på enkeltmandsceller næsten døgnet rundt, og mangel på aktiviteter og kommunikation.

Kritikpunkterne af forholdene for udlændinge i Statsfængslet Vridsløselille hober sig op hos Folketingets Ombudsmand.

Han udtrykker således alvorlig bekymring over forholdene for de frihedsberøvede udlændinge i fængslet.

- Jeg har forståelse for, at myndighederne står med en vanskelig opgave med at finde plads til frihedsberøvede udlændinge, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

- Men forholdene i Vridsløselille giver mig anledning til alvorlig bekymring, blandt andet for psykiske skadevirkninger.

Reaktionen kommer efter et uanmeldt besøg i Vridsløselille 29. februar. Ombudsmanden understreger, at udlændinge i institutionen ikke afsoner en straf for en kriminel handling, men er frihedsberøvet af administrative grunde.

Det kan blandt andet være for at sikre deres tilstedeværelse, når de skal rejse ud af landet, eller når deres sag skal behandles.

- Nu bør myndighederne tage forholdene op til overvejelse, og jeg vil i forbindelse med et nyt besøg undersøge, om der er sket forbedringer, siger Jørgen Steen Sørensen.

/ritzau/