Ombudsmanden går ind i sag om Anna Mee Allerslev

Ombudsmanden skal undersøge de ansattes ret til at videregive oplysninger til pressen.

Anna Mee Allerslev trak sig i oktober som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København efter længere tids pres. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Ombudsmanden har på baggrund af sagen om den forhenværende radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev spurgt Københavns Kommune til de ansattes ret til at videregive oplysninger til pressen - den såkaldte meddeleret.

Det er tidligere kommet frem, at det var medarbejdere under overborgmester Frank Jensens (S) forvaltning, der lækkede oplysninger til BT om Anna Mee Allerslevs bryllup på rådhuset.

BT kunne i september afsløre, at Anna Mee Allerslev gratis havde lånt rådhussalen til sit bryllup, hvilket ellers koster 65.000 kroner for almindelige borgere. Sagen endte med, at Anna Mee Allerslev betalte pengene og trak sig fra politik. Siden er det kommer frem, at andre politikere i Borgerrepræsentationen også lejede salen gratis.

Selvom den radikale politiker altså trak sig før kommunalvalget, kunne hun dog formelt set ikke nå at trække sit navn tilbage fra listen, og ved valget forleden stod hun derfor øverst på listen over de radikale kandidater på stemmesedlen.

De Radikale fik i alt 26.725 stemmer i København, og det udløser fem pladser i Borgerrepræsentationen. Og med 1.123 personlige stemmer til Anna Mee Allerslev fik den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester netop det femte og sidste mandat.

Anna Mee Allerslev bekræfter dog på Facebook, at hun ikke fortsætter i politik, selv om hun er blevet genvalgt i København ved kommunalvalget.

- Tak til de 1123 københavnere, der har stemt på mig. Det har været en glæde, et privilegium og en ære at være folkevalgt, skriver hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk