Ombudsmanden vil se hemmelige mails om asylpar

Inger Støjbergs ministerium skal forklare og aflevere en hemmeligholdt mailudveksling.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har fået kritik af Ombudsmanden for håndteringen af sagen om asylpar (arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Folketingets Ombudsmand vil ifølge Information have klar besked fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, efter afsløring af en hidtil hemmeligholdt mailudveksling i en sag om adskilte asylpar.

Ombudsmanden Jørgen Steen Sørensen vil senest fredag 1. marts have et svar på en række spørgsmål fra ministeriet.

Det drejer sig om en mailudveksling i den såkaldte barnebrudesag, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forlangte unge asylpar adskilt for tre år siden.

En mail afsendt af den daværende direktør for Udlændingestyrelsen, Henrik Grunnet, afviser en påstand fra Støjberg om, hvad der foregik ved et møde i februar 2016.

Ved mødet skulle direktøren ifølge Støjberg være blevet orienteret om, at hans styrelse skulle gøre undtagelser fra en ellers undtagelsesfri instruks udsendt af ministeriet om at adskille alle asylpar, hvor den ene part var under 18 år.

Men den hemmelige mailudveksling tegner et billede af, at styrelsen på mødet ikke blev gjort opmærksom på en undtagelse fra instruksen.

Ombudsmanden beder derfor ministeriet bekræfte ægtheden af mailudvekslingen og om at få mailudvekslingen udleveret.

Derudover beder han om svar på en række opfølgende spørgsmål til, hvorfor dokumenterne ikke er blevet udleveret. Og hvorvidt mailen giver ministeriet anledning til nye bemærkninger i sagen.

Selv om Ombudsmanden ikke havde fået den hemmeligholdte mail, fik Inger Støjberg alvorlig kritik.

/ritzau/

Facebook
Twitter