Omstridt Alternativet-kandidat trækker sig helt

Mohammad Sabah Ahmad har givet forkerte oplysninger om sin alder på tidspunkt for bombetrussel.

Den tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen, Mohammad Sabah Ahmad, dropper nu helt at blive Alternativet-kandidat. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Den omstridte Mohammad Sabah Ahmad dropper nu helt planerne om at blive valgt til Folketinget for Alternativet.

Det sker, fordi han i et læserbrev i Politiken om sine erfaringer og overvejelser om at stille op til Folketinget skrev, at han var 19 år, da han indtelefonerede en bombetrussel til Aarhus Universitet.

Men det passer ikke. På det tidspunkt var han 22 år.

- Så det tager jeg nu konsekvensen af og trækker mig fra at ville stille op som folketingskandidat for Alternativet, skriver han i en opdatering på Facebook.

- Jeg tog ganske enkelt fejl. Bombetruslen var i 2012, og jeg blev dømt i 2014, hvor jeg også tog min straf. Jeg var altså 22 og ikke 19. Det kan måske synes uskyldigt nok, men tiden vil nok vise, at sådan vil det ikke blive udlagt, skriver han.

https://www.facebook.com/Mohammad.Sabah.Ahmad/posts/10154384541794796

Det skabte heftigt debat, da Alternativet tidligere på ugen meldte ud, at Mohammad Sabah Ahmad var blevet valgt som folketingskandidat i Østjylland.

Han har tidligere været talsmand for Grimhøjmoskéen i Aarhus i tre dage, og er kommet med kontroversielle udtalelser om blandt andet straf for utroskab.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var ude med riven efter Alternativet, som hun kaldte "dybt naive".

I går kom det så frem, at opstillingen af Mohammad Sabah Ahmad var annulleret, fordi partiets lokalafdeling i Østjylland opstillede ham som folketingskandidat i strid med partiets landsvedtægter, som dikterer, at man skal have været medlem af Alternativet i mindst tre måneder.

Alternativet har forsvaret opstillingen med, at folk skal have lov til at blive klogere, og at det danske samfund har brug for brobyggere til de radikale miljøer.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1158652327518623