Omstridt fond med Messerschmidt i spidsen betaler million tilbage til EU

Morten Messerschmidt har som formand for EU-partiet Meld betalt næsten en million tilbage til EU.

Ifølge Morten Messerschmidt, er ord som "skødesløs" og "overdreven" omgang med EU-støtte standardudtryk. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

EU-politiker Morten Messerschmidt (DF) har som formand for den europæiske partialliance Meld i al stilhed betalt næsten en million kroner tilbage til Europa-Parlamentet, der taler om "skødesløs" omgang med EU-tilskud, skriver Berlingske.

Ifølge Parlamentet skal der for 2014 betales 130.900 euro tilbage for Meld og 17.850 euro for den tilhørende fond Feld.

Førstnævnte beløb, der svarer til 975.000 kroner, handler om kompensation til en medarbejder, som er blevet opsagt efter sidste års valg.

Men det strider imod EU's regler for brug af tilskud, og EU-Parlamentets pressechef, Marjory van den Broeke, gør det klart, at der er tale om en alvorlig sag.

Messerschmidt bekræfter over for avisen, at Meld har tilbageført den store sum penge, men han afviser, at der er tale om uregelmæssigheder.

Parlamentet har kaldt det "skødesløs" og "overdreven" omgang med EU-støtte, men det er ifølge Messerschmidt "standardudtryk i forhold til udgiftens natur".

Med millionoverførslen er det sidste punktum i sagen om Meld dog ikke sat, da parlamentet åbner endnu en kritisk undersøgelse.

- Pengene, som Meld skal betale tilbage, er blevet overført til parlamentets bankkonto. Men i slutningen af året vil administrationen være nødt til at se på, om det ikke er støtten for dette år (2015, red.), som er blevet brugt til tilbagebetalingen, siger Marjory van den Broeke til Berlingske.

/ritzau/

  • Sagen kom frem, da Rikke Karlsson meldte sig ud af DF i protest over, at hun ikke kunne få regnskaber for Meld udleveret af Morten Messerschmidt.

  • I en sag om EU-betalt video for DF er reglerne indskærpet overfor Messerschmidt.

FacebookTwitter