Omstridt lov skal vurderes af ombudsmanden

Offentlighedsloven skal vurderes af ombudsmanden om tre år.

Regeringen, Venstre og De Konservative prøver nu at imødekomme kritikken af den omstridte offentlighedslov. Det erfarer DR Nyheder.

Ifølge DRs oplysninger vil justitsminister Morten Bødskov (S) klokken 15 tirsdag meddele, at Folketingets Ombudsmand skal vurdere loven, når den har virket i tre år.

Loven har været kritiseret for at gøre det sværere at kontrollere ministres arbejde. Den vedtages inden sommerferien - men nu altså med en tilføjelse om at ombudsmanden skal komme med en vurdering.

Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har i lang tid kæmpet for, at den nye offentlighedslov ikke bliver stemt igennem. Her mener man, at den nye lov lukker langt mere ned, end den åbner.

- Det her er tydeligvis bare et forsøg på at lægge kritikken ned. Hvis nu Morten Bødskov langt om længe har forstået, at det er et kæmpe problem, så burde han tage konsekvensen og helt lade være med at stemme de udskældte paragraffer igennem. Han kan faktisk nå det endnu. Vi ved slet ikke, hvad det er, der ikke kommer frem i mellemtiden, indtil loven skal evalueres, siger Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten.

Facebook
Twitter