Omstridt netavis har deltaget i interne møder i Socialdemokratiet

Det er problematisk at chefredaktør fra netavis har deltaget socialdemokratiets møder, mener forsker.

Socialdemokratiet og Netavisen Pio hævder, at de ikke samarbejder. Men chefredaktør Jens Jonatan Steen har deltaget i flere møder i partiets kommunikationsafdeling på Christiansborg. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Både Socialdemokratiet og Netavisen Pio har hævdet, at de ikke samarbejder. Men nu viser det sig, at mediets chefredaktør, Jens Jonatan Steen, har deltaget i flere møder i partiets kommunikationsafdeling på Christiansborg.

Det skriver Dagbladet Information på baggrund af oplysninger fra en anonym kilde i Socialdemokratiet.

I en mail til Information oplyser partiet, at Jens Jonatan Steen "blandt andet har holdt oplæg" om netavisens arbejde.

Partiet har ikke ønsket at svare på, hvor mange gange og hvornår Jens Jonatan Steen har deltaget i afdelingsmøderne, hvad han har lavet ud over at holde oplæg, og hvordan mødeaktiviteten harmonerer med den hidtidige påstand om, at der intet samarbejde er mellem Socialdemokratiet og Pio.

Chefredaktør: Møder er ikke brugt til koordinering

Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen, siger, at det "sagtens" kan passe, at han har deltaget i de pågældende møder måske "en tre-fire gange".

Han afviser dog, at møderne bliver brugt til at koordinere mellem Socialdemokratiet og Pio og mener ikke, at hans deltagelse i dem skulle kunne sætte spørgsmålstegn ved netavisens uafhængighed.

Han henviser til, at det blandt Christiansborg-journalister er almindeligt at holde uformelle møder med politikere og embedsmænd.

Professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, der forsker i samspillet mellem journalistik og politik, mener, det er problematisk for en chefredaktør for et erklæret uafhængigt medie at gå til møder i et partis kommunikationsafdeling.

- Det indtryk, man kan få, er, at han på en eller anden måde kan være med til at understøtte partiets kommunikation i det medie, han nu er chefredaktør for. At det er for at koordinere, hvad de laver. Det er selvfølgelig problematisk, siger han til avisen.

/ritzau/

Facebook
Twitter