Omstridt ramadan-reception får OK

Folketinget har godkendt det omstridte ramadan-arrangement. Det bliver dog en reception og ikke en middag.

(© Scanpix)

Ifølge det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüseyin Arac bliver det omstridte ramadan-arrangement i Folketingets Fællessal alligevel afholdt.

Trods protester og administrative udfordringer vil det omstridte ramadan-arrangement alligevel finde sted i Folketinget inden længe.

Efter at have fået en ny ansøgning har Folketinget nu godkendt arrangementet, der skal finde sted i tingets Fællessal senere på måneden.

- Jeg er meget glad for, at det lykkedes at få arrangementet på plads. I denne tid har vi mere end nogensinde brug for at samles og tale om tingene på tværs af religion og partifarve, udtaler Hüseyin Arac.

- Der bliver dog ikke tale om en "ramadanmiddag" som først annonceret, men snarere en "ramadan-reception og debataften", fortæller Hüseyin Arac.

Middagen sidste år

I 2010 blev en tilsvarende middag gennemført, selv om både DF og Kristendemokraterne forsøgte at stoppe den. Derefter blev reglerne for brug af Christiansborgs lokaler skærpet.

Sidste år forsøgte Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne med en fælles klage forgæves at få Folketingets formand til at forbyde ramadanmiddagen med henvisning til, at middagen ikke alene var i strid med, hvad Christiansborg bør anvendes til - men at "arrangementet er i strid med Grundlovens beskrivelse af, at vi i Danmark har religionsfrihed men ikke religionslighed".

Receptionen holdes i anledning af den muslimske fastemåned, ramadanen, og der vil der være oplæg om integration og forholdene i Mellemøsten.

Bag invitationen står Hüseyin Arac samt - ligesom ved den tilsvarende middag sidste år - og den tyrkiske avis Zaman Scandinavia.

Ifølge Hüseyin Arac finder Ramadan-mødet sted den 22. august i Folketingets Fællessal.

/ritzau/

Facebook
Twitter