Op til 140 personer sendes med F16-fly til Irak

Et mandskab på op til 140 personer sendes med de syv F16-fly, der skal bekæmpe IS i Irak. Et bredt flertal i Folketinget står bag beslutningen.

Udenrigsminister Martin Lidegaard og forsvarsminister Nicolai Wammen fik i Udenrigspolitisk Nævn stor opbakning til regeringens plan om at sende syv F16-fly til Irak. (© DR)

Op mod 140 personer sendes som mandskab til Irak sammen med de syv danske F16-fly, der skal bekæmpe IS, oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen.

Det præcise antal afhænger af, hvilken base de danske fly skal placeres på, hvilket endnu ikke er besluttet.

Ifølge forsvarsministeren vil de danske kampfly kunne gå på vingerne med kort varsel.

Klar lige efter vedtagelse

- Vi vil være klar umiddelbart efter, at Folketinget har truffet beslutningen. I øjeblikket er vi sammen med amerikanske allierede ved at se på, hvilke baser der skal opereres fra, siger han.

Udenrigsminister Martin Lidegaard bekræfter, at et flertal i Folketinget er parat til at sætte syv kampfly ind i kampen mod Islamisk Stat (IS) i Irak.

Kun EL er imod

Kun Enhedslisten støtter ikke regeringens planer, som i eftermiddag blev fremlagt på et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

- Jeg er utrolig glad for de grundige drøftelser, vi har haft, og for at der ikke bare er opbakning til den militære indsats, men også til den humanitære og civile indsats, sagde Martin Lidegaard efter mødet.

/ritzau/