Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Opposition: Eva Kjer er en kulsort anti-miljøminister

SF, Socialdemokraterne og De Radikale er ude med riven efter Eva Kjer Hansen.

Lisbeth Bech Poulsen, SF, kommer ikke til at savne Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Eva Kjer Hansens dage som miljø- og fødevareminister kan være talte, efter De Konservative har mistet tilliden til hende.

Det passer formentlig rød blok rigtig fint. Fra SF's miljø-og fødevareordfører Lisbeth Bech Poulsen er budskabet i hvert fald klart:

- Jeg kommer ikke til at savne Eva Kjer Hansen. Langt fra. Hun var en kulsort anti-miljøminister, som var en papegøje for den reaktionære organisation Bæredygtigt Landbrug, lyder det fra Lisbeth Bech Poulsen, som uddyber:

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Vi skal huske på, at ingen problemer er løst med at Eva Kjer Hansen er væk. Vi skal stadig holde fuld fokus på, at regeringen ikke endnu en gang bruger kreativ bogføring for at skjule miljøskadelige tiltag. Og så skal vi have et totalt opgør med landbrugspakken.

Ved dagens samråd med ministeren stillede især De Radikales miljøordfører, Ida Auken, sig særdeles kritisk over for beregningerne bag landbrugspakken. Hun kritiserer Eva Kjer Hansens virke som miljø- og fødevareminister og håber, at efterfølgeren har en anderledes ydmyg tilgang til posten.

- Mit håb er, at der kommer en ny, ydmyg minister, som faktisk er miljøminister. Vi havde ikke en miljøminister.

Socialdemokraternes landbrugsordfører Simon Kollerup kalder det "meget problematisk" at man har en regering, der pynter sig med lånte fjer og kalder det en vildledning af Folketinget.

- Vi har forsøgt at få de rigtige oplysninger leveret til Folketinget, og det har mildest talt været svært. Vi har set en minister, der er blevet mere og mere stædig, som tingene er skredet frem, siger han til DR Nyheder.