Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Opposition i brev til Kjer: Vi vil også have landbrugspakken forklaret

Støttepartierne fik i går en teknisk orientering om landbrugspakken. Oppositionen er skuffet over ikke at være inviteret med. Det kræver den nu i et brev til ministeren.

Radikal miljøordfører, Ida Auken, kalder det "meget alvorligt", at det ikke har fremgået under forhandlingerne, at kvælstofudledningen stiger de næste år. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

I et brev til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) "anmoder" oppositionens fem miljøordførere om at være en del af den tekniske gennemgang af landbrugspakken, som i går udløste kritik fra Konservative.

Under mødet med Miljøministeriet viste det sig, at kvælstofudledningen alligevel stiger i 2016, selv om det ikke har fremgået under forhandlingerne om landbrugspakken.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Vi opfordrer til en ligeværdig orientering af Folketingets partier i denne sag, og derfor vil vi bede om mulighed for at komme til den samme tekniske gennemgang, hvor du som minister også kan være til stede, står der i brevet.

Ida Auken (R) er en af de fem underskrivere. Hun mener, miljøminister Eva Kjer Hansen har givet forkerte oplysninger til Folketinget og forventer nu at blive præsenteret for de præcise beregninger i landbrugspakken.

- Jeg ved ikke, hvad det er, der har ændret sig, siden vi gik til forhandlinger. Men der er noget, som har ændret sig, så nu går landbrugspakken heller ikke på skrivebordet i nul. Det er selvfølgelig dybt problematisk for ministeren, at hun igen har givet nye forklaringer, siger Ida Auken.

- På samrådet må hun ikke igen sidde og køre rundt i tal, som kan være svære for almindelige mennesker og folketingspolitikere, men kræver forskere udefra til at forstå. Men vi er mange, der har sat os godt ind i det, siger hun.