Oppositionen er ikke begejstret for finansloven

Flere oppositionspartier reagerer på besparelser på uddannelse og styrkelsen af grænsekontrollen i finansloven.

Det lykkedes DF-formand Kristians Thulesen Dahl at skille finansloven fra den skatteaftale, som regeringen vil have gennemført. Finanslovsaftalen kom i hus i aftes. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Der er ikke meget ros til overs for finansloven fra oppositionen.

Martin Lidegaard, R-finansordfører, bliver trist over især to ting i aftalen.

- Først og fremmest fortsætter regeringen og DF med at skære hårdt på vores uddannelser. Gymnasier, erhvervsskoler og forskning står for skud og skal spare på deres indsats.

Den anden ting er, at finansloven ikke gør noget for klimaet og miljøet, mener han.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, siger, at regeringen forspilder muligheden for at give velfærden et tiltrængt løft:

- Det er ærgerligt, at de hellere vil have skattelettelser end at styrke vores daginstitutioner, folkeskole og meget mere.

Alternativets finansordfører, Josephine Fock, er trist over finanslovaftalens store linjer:

- Jeg ærgrer mig over, at man forsat vil kaste store beløb efter en helt absurd grænsekontrol i stedet for at bruge politiet bedre og klogere. Og jeg bliver modløs over, at flygtninge i Danmark skal holdes som gidsel i denne her aftale.

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, mener, at aftalen indeholder asociale sænkelser af skatten, der primært kommer de mere velhavende danskere til gode:

- Skattefritagelsen af arbejdsgiverbetalt telefon og afskaffelsen af udligningsskatten er skatterabatter, der helt entydigt kommer de mere velhavende danskere til gavn. Det er topskattelettelser ind ad bagdøren, mener han.

/ritzau/

Facebook
Twitter