Optimistiske SF'ere: Pia Olsen Dyhr har samlet partiet

SF’s fremgang er i høj grad formandens fortjeneste, lyder det fra flere af landsmødets deltagere.

Mange af weekendens landsmødedeltagere tilskriver partiets genvundne vælgertilslutning formandens arbejde.

Da Pia Olsen Dyhr i februar sidste år blev valgt som ny formand for SF uden

modkandidater
, var det et stærkt svækket parti, hun overtog.

14 måneder efter er optimismen så småt vendt tilbage til det rødgrønne parti, og i de seneste

meningsmålinger
(foretaget af Epinion for
DR
Nyheder) har partiet ligget
stabilt
på omkring de 6-6,5 procent.

Derfor er der en pæn portion optimisme at spore forud for

folketingsvalget
senere i år, når man bevæger sig rundt mellem de delegerede til SFs landsmøde i Falkonersalen på Frederiksberg denne weekend.

"Pia brænder for det, hun siger"

Mange af weekendens landsmødedeltagere tilskriver partiets genvundne vælgertilslutning formandens arbejde, herunder landmand og Sorø-medlem Arne Juel Jensen, der roser Pia Olsen Dyhr for sit engagement:

- Hun brænder for det, hun siger, og hun er i stand til at tale om mere end bare politik. Hun giver rigtig meget af sig selv, siger han.

Også den 71-årige kasserer fra SF i Midtjylland, Eigil Holm Nielsen, roser Pia Olsen Dyhr for hendes engagement og kommunikation:

-Hun deltager i møder rundt om i landet, og da hun besøgte os i

Djursland
forstod vi hende. Hun snakker ikke et kancellisprog, men et helt almindeligt sprog som vælgerne forstår, uden at de skal bruge en ordbog. Man kan som politiker rigtig let komme til at snakke Christiansborg-sprog, men det undgår hun.

”Vikaren fra helvede” tilfreds med tale

Efter Pia Olsen Dyhrs landsmødetale tidligere i dag er også Karsten Hønge godt tilfreds. Han blev sidste år kendt som ”vikaren fra helvede” på grund af sin hovedrolle under DONG-sagen og SF's efterfølgende udmeldelse af regeringen. Men Hønge, der er opstillet for partiet på Fyn, betegner i dag Pia Olsen Dyhrs tale som ”super”.

- Talen placerer SF på et solidt venstreorienteret grundlag. Ingen kan være i tvivl om, at det er SF, der taler de arbejdsløses sag, siger Karsten Hønge.

Også Arne Juel Jensen mener, SF har fundet tilbage sin identitet efter at have taget for store hensyn til andre partier:

- Under Villy Søvndal blev SF's røde og grønne konturer udvisket - særligt i perioden op til vi kom i regering, hvor vi var rigtig gode til at lave en masse kompromisser, siger Arne Juel Jensen.

Ikke spørgsmål om regering eller ej, men hvornår

Selv om der muligvis er flere SF'ere, der ikke mindes partiets første og hidtil eneste regeringsperiode med stor begejstring, har spørgsmålet om SF i en fremtidig regering ikke skræmt landsmødets deltagere.

- Jeg vil hellere have den indflydelse man har, når man er i regering, end at stå udenfor. Det er helt sikkert, siger Lotte Kofoed, formand for SF Frederiksberg.

Også Karsten Hønge ønsker, at SF på sigt kommer i regering. Han understreger dog, at det skal være med et andet udgangspunkt, end da SF første gang fik ministertaburetter tilbage i 2011.

-SF skal fortsat have som ambition at komme i regering, men vi må aldrig mere træde ind i en regering, hvis ikke vi kan leve op til vores politiske fundament, siger han.

Facebook
Twitter