OSCE: Danske politikere bør stemme mod asyllov

Endnu en kritiker melder sig på banen i sagen om den kommende danske asyllov.

Endnu en kritiker af det danske lovforslag om at inddrage asylansøgeres værdier, hvis de overstiger 10.000 kroner, har meldt sig på banen. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

De danske folketingsmedlemmer bør stemme imod regeringens lovforslag om at fratage flygtninges ejendele, hvis de overstiger 10.000 kroner i værdi.

Sådan lyder det nu fra OSCE - Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa.

- Jeg opfordrer landets parlamentarikere til at granske deres samvittighed og stemme imod de foreslåede ændringer af moralske og humanitære grunde, siger Isabel Santos, der er formand for OSCE's parlamentariske komité for demokrati, menneskerettigheder og humanitære spørgsmål, i en pressemeddelelse.

Hun argumenterer med, at flygtningene flygter fra krig og kaos, mange har mistet alt, og så er det et voldsomt skridt at fratage dem deres ejendele.

- Mange har mistet alt. Alligevel virker det som om, at denne lovgivning mener, at disse folk, der har overlevet rejsen til Danmark med deres få ejendele, ikke har mistet nok.

- Det er bestemt ikke det Danmark, jeg kender, siger Isabel Santos.

Som bekendt går lovforslaget ud på, at asylansøgere, der kommer til Danmark, skal aflevere de værdier, de har, hvis disse overstiger 10.000 kroner. Smykker og andet med stor affektionsværdi vil ikke blive inddraget.

- De danske lovgivere bør overveje, hvilket signal de sender til andre EU-lande, der overvejer, hvordan de skal håndtere flygtningesituationen, siger Isabel Santos fra OSCE.