OVERBLIK Det betyder de nye regler for dig som udlejer

De nye regler om udlejning betyder, at dine lejeindtægter automatisk bliver indberettet til skat.

Har du godt gang i udlejningen af dit hus, lejlighed eller sommerhus, så skal du være opmærksom på nye regler fremover.

Regeringen har netop indgået en aftale med udlejningstjenesten Airbnb. Den betyder, at de indtægter, du har på udlejning gennem Airbnb vil blive indberettet til skat, så myndighederne kan sikre, at der bliver betalt skat af indtægten.

Til gengæld er fradraget ved udlejning af helårsboliger og sommerhuse blevet forhøjet. Og så kommer der loft over antallet af dage, man må udleje sin bolig.

Få dit overblik her:

Hvis du udlejer din helårsbolig

I fremtiden bliver det skattefrie fradrag hævet til 28.000 kroner om året for korttids-udlejninger på under en måned af huse, lejligheder og værelser.

Hidtil har bundfradraget ved udlejning af egen bolig været på 1,33 procent af ejendomsværdien, dog altid mindst 24.000 kroner. Denne regel bortfalder, når de nye regler bliver vedtaget. Det vil ramme danskere med de dyreste boliger, som nu får et mindre fradrag.

Reglerne betyder også, at der sættes et loft over antallet af dage, du har lov til at leje din bolig ud. Det magiske tal hedder 70 dage om året, men det kan udvides til op mod 100 dage, hvis din kommune vedtager det.

De nye regler gælder kun udlejningstjenester som samarbejder med skat. Hvis du benytter en tjeneste, der ikke indberetter oplysninger om lejeindtægt og udlejningsdage, så er fradraget kun på 11.000 kroner - og så må du højst udleje 30 dage om året.

Hvis du udlejer dit sommerhus

Hvis du udlejer dit sommerhus, kan du også se frem til et forhøjet skattefrit bundfradrag.

Det nye fradrag bliver på 40.000 kroner årligt, hvilket er tæt på en fordobling af det nuværende fradrag på 21.400 kroner.

Du kan kun gøre brug af de nye forhøjede fradrag, hvis du lejer ud gennem et udlejningsfirma. Udlejningsvirksomheden sikrer, at indtægterne bliver indberettet til skat.

Står du selv for en privat udlejning, er fradraget for sommerhusejerne kun på 11.000 kroner om året.