OVERBLIK: Det siger organisationer om regeringens skatteudspil

Regeringen vil lempe skat på arbejde, bil og pension med 23 milliarder kroner.

Regeringen fremlægger tirsdag et udspil med skattelettelser for op mod 23 milliarder kroner.

Her kan du læse reaktionerne på udspillet:

* Direktør Laurits Rønn, Dansk Erhverv:

- Det er en tiltrængt nødhjælpspakke til opsvinget. Der er en risiko for, at opsvinget bliver meget kort, fordi mange virksomheder har svært ved at finde den rette arbejdskraft.

* Direktør Karsten Dybvad, DI:

- Regeringen har præsenteret et godt og konstruktivt oplæg til, hvordan vi i Danmark kan bruge skatten til at løfte arbejdsindsatsen, så opsvinget ikke taber pusten.

* Cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos, borgerlig-liberal tænketank:

- Det er ikke tilfredsstillende, at udspillet er så uambitiøst, når man tænker på, at råderummet er på 35 milliarder kroner. VLAK får desværre meget lidt beskæftigelse og velstand ud af de 23 milliarder kroner, de anvender på lavere skat.

* Elisa Bergmann, formand for Bupl:

- Vi ved fra gentagne undersøgelser, at danskerne prioriterer velfærd over skattelettelser. Også de blå vælgere. Velfærdsområdet har været udsat for massive besparelser de seneste år, så det virker som om, at regeringen er ude af trit med danskerne.

* Dennis Kristensen, formand for FOA:

- Jeg synes, det ser decideret usympatisk ud - og jeg mangler noget anstændighed hos regeringstoppen, der har tid til at glæde sig over, at folk nu kan købe Lamborghini'er, men pænt springer over de svageste på kontanthjælpen, på dagpengene eller de mange, der piskes rundt i umenneskelige ressourceforløb.

* Bente Sorgenfrey, formand for FTF:

- Regeringen går i små sko og vil ikke investere nok i samfundet og den velfærd, borgerne har brug for. Det er utrolig kortsigtet og egocentreret i en tid, hvor vi som samfund bør investere i at uddanne os, og hvor mange medarbejdere allerede er presset psykisk i bund af for få ressourcer.

* Per Christensen, formand for 3F:

- Regeringens skattereform er skævere end det skæve tårn i Pisa. Når det er sagt, så er den del, der handler om at få løst samspilsproblemerne på pensionsområdet, et skridt i den rigtige retning

* Lizette Risgaard, formand for LO:

- Regeringens nye skatteudspil er grundlæggende overflødig, da den bygger på en forkert diagnose om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Det her minder mest af alt om en billig undskyldning for at uddele topskattelettelser i forklædning.

* Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen:

- Skattelettelser for alle er ikke skattelettelser for pensionister. Man overser fuldstændig en million danskere, der har arbejdet hele deres liv. Det konstaterer jeg efter at have læst regeringens skatteudspil. Det er chokerende.

* Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta:

- Eksempelvis er det foreslåede jobfradrag et godt redskab. Det vil kunne motivere flere ledige til at tage et job, fordi det bedre kan betale sig for dem.

*Lars Storr-Hansen, direktør i Dansk Byggeri:

- Regeringen har det rigtige fokus i dagens skatteudspil, der skal lette skatten på arbejde- Det er nemlig vigtigt at erindre, at vækst i økonomien er afgørende for velfærden i Danmark.

*Torben Möger Pedersen, direktør i Pensiondanmark:

- Pensionsopsparing er en hovedhjørnesten i dansk økonomi. Derfor er det glædeligt, at regeringen med pensionselementerne i udspillet sørger for, at det bedre skal kunne betale sig for alle at spare op til pension, uanset alder og indkomst.

/ritzau/

Opdateret kl. 15.48: Nyt citat fra Per Christensen, 3F, der var fejlciteret.