Overvejer at forbyde tidlig dna-test af fostre

En ny avanceret dna-test gør det muligt at afgøre fostres køn allerede inden den 12. graviditetsuge. Politikere fra flere partier overvejer om testen skal forbydes.

Forældrene kan nu få barnets køn at vide inden abortgrænsen i 12. uge. Det giver mulighed for at sortere efter køn. (Foto: Channel Four)

Ved hjælp af en simpel blodprøve fra moderen kan man allerede i 11. graviditetsuge afgøre kønnet på et foster. Dermed bliver det muligt at få en abort, hvis fosteret har det "forkerte" køn.Formanden for Det Etiske Råd Ole Hartling mener, at det bør forbydes at udføre dna-testen før den 13. graviditetsuge. Og han bakkes op af både Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti og Per Clausen fra Enhedslisten.Advarer mod sortering- Vi må forsøge at modvirke alle forsøg på at indføre sortering af fostre, sådan at der ikke kun fødes de "perfekte" børn, siger Per Clausen til Politiken.

Men andre politikere er modstandere af et forbud. Sundhedsordfører Kamal Qureshi fra SF er en af dem.- Jeg mener godt, at forældrene kan takle de her oplysninger, som de takler en lang række andre oplysninger, siger han.Tager bare til udlandetCharlotte Fischer fra De Radikale mener, at der er brug for en åben holdningsdebat, inden man skrider til lovgivning.- Desuden tror jeg, at de få kvinder, som virkelig vil det her, bare vil søge til andre lande, siger hun.Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har - ifølge Politiken - bedt Sundhedsstyrelsen om at undersøge sagen.

ExternalContent

Facebook
Twitter