Özlem Cekic tilslutter sig SF-kritikerne: Det er torskedumt

Det har aldrig været SF's politisk at sænke selskabsskatten, siger Özlem Cekic.

SF'eren Özlem Cekic har tidligere været i rampelyset for at gå imod SF. Nu siger hun højt, at hun er meget imod den sænkelse af selskabsskatten, som SF er med til at indføre.

- Jeg synes, det er torskedumt at sætte selskabsskatten ned. Det er en meget dyr og ineffektiv måde at skabe få jobs på. Nedsættelse af selskabsskatten er ikke SF politik. Og det bliver aldrig SF politik.

Sådan skriver SF's folketingsmedlem Öslem Cekic nu på sin Facebook-profil efter de seneste dages kritik fra både Socialdemokraterne og SF's bagland.

Kritikken går især på, at regeringen med jobskabelsespakken Vækstplan DK sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

- Desværre er der ret stærke kræfter i Regeringen, der vil dele nytteløse skattelettelser ud til erhvervslivet. Vækstpakken er et kompromis mellem tre meget forskellige partier. Prisen for at SF kunne forhindre skattelettelser til bankerne, som selv har været med til at skabe finanskrisen, har været, at vi skulle sige ja til en nedsættelse af selskabsskatten, skriver Özlem Cekic videre.

Dr.dk har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Özlem Cekic, men hun har ikke ønsket at kommentere yderligere.

Flere kritikere har meldt sig

Også tidligere folketingsmedlemmer i SF har kritiseret skattelettelserne til erhvervslivet.

- Annette sagde i sin tiltrædelsestale, at hun var en stædig fynbo, der ville bide sig fast i forhandlingsbordet. Men hun har bidt sig fast i et rullebord. De har kørt hende rundt i manegen. Det blotlægger en utroværdighed fra vores side, og det er meget alvorligt, siger Karsten Hønge, der var folketingsmedlem for SF indtil 2011, til Politiken.

Tidligere folketingsmedlem Tommy Dinesen overvejer nu helt at melde sig ud af SF.

- Jeg er mildest talt ikke imponeret over den nye ledelse. Jeg har aldrig været med til noget lignende. De fattige betaler for lettelser til erhvervslivet. Og det ligger så langt væk fra noget, SF nogensinde har stået for, siger han til Politiken.

Også Pernille Frahm, der op til formandsvalget i oktober var en af Vilhelmsens stærkeste støtter, er skuffet.

- Det virker, som om kompasset er forsvundet - også i SF. Selskabsskattelettelsen er bestemt ikke SF'sk, og det kan man ikke snakke sig ud af. Jeg vil opfordre de SF'ere, der har indflydelse på dette her, til at finde det frem igen. Klokken er 5 minutter i 12, siger Pernille Frahm til avisen.

SF's ordfører: Diskussioner i SF er helt naturligt

SF's ordfører, Jesper Petersen, er enig med sine partifæller i, at selskabsskatten ikke er klassisk SF-politik. Dog pointerer han, at de har indgået et kompromis, hvor de har fået andre sager med:

- Vi indgår i en regering, hvor vi sammen laver en Vækstplan. Vi har lagt vægt på andre ting, som handler om at øge offentlige investeringer, sætte gang i beskæftigelsen og investere massivt i efter- og videreuddannelse. Det mener jeg, er vigtig SF-politik, siger Jesper Petersen til DR Nyheder.

Ifølge SF's ordfører, er det helt naturligt, at der er diskussioner om planen i partiet:

- Vi har haft behov for at fortælle om, hvad der ligger i den pakke, og hvad vi har lagt vægt på, og det er rigtig nok ikke selskabsskatten, siger Jesper Petersen.