Pædagoger: Glæder sig over at børn skal være nogen

Opdragelsespanelet mener, at det ikke handler om børns karakter, men hvilken karakter de er.

BUPL er utilfreds med, at børn skal testes i børnehaven, for eksempel hvor mange ord de kan sige (arkiv). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Pædagogerne glæder sig over, at det første af 13 perspektiver fra Børne- og Socialministeriets opdragelsespanel er, at børn skal være nogen, før de behøver at blive til noget.

- Lige nu er der en stigende tendens til, at politikerne gerne vil måle børn. Og teste dem. Allerede i børnehaven skal det tælles, hvor mange ord børnene kan sige, og i 0. klasse bliver mange børn fremover mødt med stopprøver for at gå videre til 1. klasse, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

Det giver stressede og pressede børn, viser flere trivselsmålinger. Elisa Bergmann oplever, at panelet sætter stort fokus på børnene og deres trivsel.

- Jeg er glad for, at Opdagelsespanelet så tydeligt tager børnenes perspektiv og siger, at det ikke handler om den karakter, du får. Men den karakter, som du er, siger Elisa Bergmann.

Desuden anbefaler panelet blandt andet, at der føres en mere progressiv familiepolitik, som skal give forældre større fleksibilitet i hverdagen.

Udvalget blev oprettet som led i "Opdragelsesdebatten", som børne- og socialminister Mai Mercado (K) lancerede i januar. Den skal få danskerne til at debattere og reflektere over, hvordan de opdrager børn.

/ritzau/

Facebook
Twitter