Pape: 24 milliarder er alligevel en slat på en sommerdag

K-formand Søren Pape Poulsen er tilfreds med, at der afsættes 24 milliarder til boligejerne.

- Der er blevet lyttet til de ønsker, vi har talt om igen og igen, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke nævnte lavere boligskatter med ét ord ved fremlæggelsen af 2025-planen, erklærer K-formand Søren Pape Poulsen sig alligevel tilfreds.

Pape hæfter sig nemlig ved, at regeringen vil afsætte 24 milliarder kroner til "tryghed for boligejerne" - penge, der skal bruges til boligejere, der historisk har betalt for meget i ejendomsskat på grund af forkerte vurderinger.

- Der er blevet lyttet til de ønsker, vi har talt om igen og igen. Nemlig at adressere den bombe, der ligger under boligejernes økonomi.

- For os er det vigtigt med mere tryghed for boligejerne. 24 milliarder er alligevel en slat på en sommerdag. Men nu skal vi ind og diskutere, hvad det så reelt betyder, siger Søren Pape Poulsen.

Men lavere boligskatter bliver ikke nævnt en eneste gang af Løkke?

- Det vil vi jo gå ind og drøfte. Vi har fremlagt en plan, hvor vi kan afskaffe al boligskat i Danmark over en 10-årig periode. Hvis modet ikke er stort nok til det, må man spise elefanten i små bidder, siger K-formanden.

De Konservatives model for at afskaffe boligskatterne skal finansieres ved at afskaffe rentefradraget og indføre en skat på 50 procent af boligejernes gevinst, når man forlader boligmarkedet.

Det fremgår af regeringens 2025-plan, at der snart bliver lavet et nyt og mere retvisende vurderingssystem.

Det vil betyde, at nogle boliger vil blive vurderet lavere, andre højere.

Selve det nye ejendomsvurderingssystem er ikke blevet præsenteret endnu.

Facebook
Twitter