Pape angriber Løkkes SV-tanke: Det nummer laver man ikke to gange

Pressemødet efter Konservatives sommergruppemøde endte med at handle meget om Venstre.

- Sådan et nummer kan man ikke lave to gange.

Midt i debatten om ledelsen i Venstre holdt Det Konservative Folkeparti traditionen tro deres sommergruppemøde.

Og det endte med at dreje sig meget om forholdet til Venstre med al snakken om en SV-regering op til valget - især på baggrund af partiformand Søren Papes (K) kommentarer om selvsamme.

Og partiformanden var klar i mælet om forholdet i blå blok:

Venstre - og Lars Løkke Rasmussen - er stadig den naturlige leder og statsministerkandidat i blå blok. Men mindst lige så klar i mælet var han om Lars Løkke Rasmussens bestræbelser om en SV-regering kort før valget.

- Sådan et nummer kan man jo ikke lave to gange. Og det tror jeg, Lars Løkke er klar over. Det kan man ikke sige en gang til i en valgkamp. Helt ærligt. Dagen før valget... Dagen før valget får vi at vide, at førsteprioriteten ikke længere er at stå i spidsen for og danne en borgerlig regering, sagde Søren Pape Poulsen fra Egelund Slot.

Gruppeformand Mai Mercado, partiformand Søren Pape Poulsen og gruppenæstformand Rasmus Jarlov holder pressemøde efter Det Konservative Folkepartis sommergruppemøde på Egelund Slot i Fredensborg, fredag den 23. august 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

- Og det har jeg sagt i et par interviews henover sommeren. Det er altid godt, når man kan sige tingene ærligt til hinanden.

Derfor går han ud fra, at han herfra kan stole på Lars Løkke, hvis han igen vil danne en borgerlig regering.

- Jeg stoler på ham, fordi det er vigtigt, at det borgerligt-liberale Danmark arbejder sammen. Det er langt vigtigere end personspørgsmål. Hvis Venstre kommer dertil og siger, at det er det, de vil, så er det naturligvis det, vi arbejder ud fra.

Vil ikke være statsminister

Journalisterne til pressemødet forsøgte at lufte idéen om, hvorvidt den konservative partileder kunne sætte sig selv i centrum som en potentiel statsministerkandidat fra blå blok med den usikre ledelsessituation i Venstre i baghovedet, men det understregede Søren Pape, at han ikke er interesseret i på nuværende tidspunkt.

- Vi har 12 mandater, og det er da naturligt at samles om oppositionens største parti. Jeg synes, det ville være mærkeligt at udnævne sig selv til statsministerkandidat nu. Men vi (Venstre og Konservative, red.) skal lige have snakket os nærmere hinanden igen, sagde Søren Pape Poulsen.

Hele pressemødet handlede dog ikke om Venstre, men også om Konservatives arbejde i oppositionen, deres politik og muligheder på tværs af blokkende.

I sidstnævnte kategori falder klimaindsatsen, som Konservative længe har forsøgt at markere sig på. Her ser Søren Pape Poulsen gode muligheder for at samarbejde henover midten.

- Vil vil gå meget konstruktivt ind i den udfordring, der handler om klima. Selvfølgelig skal vi have en klimalov. Jeg ser meget frem til, hvad regeringen spiller ud med, og vi kommer til at bide os fast i det forhandlingslokale, sagde han.

Facebook
Twitter