Pape: Forhandlinger genskaber ikke tilliden til ministeren

K-formand har svært ved at se, hvad der er at drøfte med statsministeren.

Søren Pape Poulsen understreger forud for et krisemøde i blå blok for, at Det Konservative Folkeparti fortsat ikke har tillid til miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har til gengæld sagt, at han nærer tillid til sin miljøminister, og derfor har Løkke indkaldt de øvrige partiledere i blå blok til kriseforhandlinger.

- Det er ikke sådan, at vi med et trylleslag – fordi vi skal til møde i Statsministeriet - har tillid til Eva Kjer Hansen, siger Søren Pape Poulsen.

Direkte adspurgt, om han er klar til at give indrømmelser under mødet med statsministeren, svarer Pape følgende:

- Man kan ikke sige på forhånd, at alt ikke kan drøftes. Jeg har bare meget, meget svært ved at se, hvilken drøftelse vi skal have, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservative udtrykte i aftes mistillid til miljøminister Eva Kjer Hansen efter et langstrakt og dramatisk forhandlingsforløb om regeringens landbrugspakke.

Konservative mener, at ministeren har givet Folketinget forkerte oplysninger, men det afviser både miljøministeren og statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen slog tidligere i dag fast, at han ikke vil ofre Eva Kjer Hansen som minister og har derfor indkaldt de øvrige blå partiledere til møde klokken 16.

Statsministeren sagde på sit pressemøde, at han har overvejet at udskrive folketingsvalg som følge af krisen i blå blok, men foreløbig vil han forsøge at forhandle en løsning på plads med De Konservative.

Se i videoen øverst i artiklen, hvad Søren Pape sagde, og hvor kaotisk det var, da han ankom.