Pape håber på straf til imam med "middelalderlige tanker"

Justitsministeren siger, at der i forvejen er fokus på jødernes sikkerhed i Danmark.

- Jeg synes, det er vanvittigt, at vi i 2017 skal høre den her slags ting i Danmark, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). (© dr)

Det er "vanvittigt", at der i 2017 findes mennesker i Danmark, der kan finde på at opfordre til drab på specifikke befolkningsgrupper.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), efter en video optaget i Masjid Al-Furqa moskeen på Nørrebro viser en imam, der angiveligt opfordrer til drab på jøder.

- Det er dybt usympatisk. Det er jo middelalderlige tanker, og det gør mig rigtig trist, at der i Danmark i 2017 stadig findes mennesker, som virkelig ikke er kommet længere, forklarer han.

Indtil videre har Det Jødiske Samfund i Danmark meldt sagen til politiet, der nu skal i gang med at undersøge, om der er belæg for at rejse en sag.

Justitsministeren mener også, at det rigtige er at lade politiet gøre deres arbejde. Her skal det blandt andet afgøres, om den nyligt vedtagne imam-paragraf kan komme i spil

- Hvis det kan udledes som en opfordring til at dræbe en befolkningsgruppe og ikke bare en oplæsning af en tekst, så kan han få det ret svært og få en lang straf, siger han.

- Jeg håber selvfølgelig på, at man kan straffe denne her slags ting.

Søren Pape siger desuden, at myndighederne er meget opmærksomme på jødernes sikkerhed i Danmark.

- På baggrund af denne prædiken mener vi ikke, der er grund til øget sikkerhed. Men det følger vi meget tæt, for selvfølgelig vil vi beskytte det jødiske mindretal i Danmark, siger ministeren.

Nytter ikke at lukke moskéen

Det er ikke første gang, at moskéen har tiltrukket sig offentlighedens søgelys. Det var blandt andet her, at terroristen Omar el-Hussein kom dagen før, han begik angrebet i København. Moskeen har også tidligere talt negativt om jøder.

Søren Pape Poulsen mener dog ikke, at det ville nytte noget bare at lukke moskéen.

- Vi skal jo ikke tro, at tingene så går væk, det er jo bare en bygning. Så kan man rykke ind i nabobygningen.

- I stedet synes jeg, at man skal - og det er jo det, som politiet er i gang med – undersøge, om vi kan komme efter sådan en som ham og få ham dømt for de udtalelser, som han er kommet med. Det er den måde, vi skal bekæmpe det.