Pape: Løkke må på banen med skattegaranti

Hvis vi ikke kan sænke skatten under en borgerlig regering, så står det skidt til, siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

- Jeg ser det (Hjorts udmelding, red.) som en prøveballon. Hvis det havde været alvor, går jeg ud fra, at man havde ringet til sit støtteparti, siger Søren Pape Poulsen. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal give en garanti for, at skatteforhandlingerne kommer til foråret.

Sådan lyder det fra de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har åbnet for, at forhandlingerne bliver udskudt, indtil der er styr på de stigende asyludgifter.

- Det ville være fint, hvis statsministeren slår det fast, at vi skal have skatteforhandlinger i foråret, siger han og tilføjer:

- Vi skal have en garanti for, at vi kommer videre. Jeg går ud fra, at Danmark skriger på mere vækst. Der skal ske noget. Vi kan ikke bare spare os til asylregningen, siger Pape.

Han opfatter finansministerens udmelding som "en prøveballon".

- Hvis det havde været alvor, går jeg ud fra, at man havde ringet til sit støtteparti og taget et møde om det, inden man melder det ud. Så skal vi ikke håbe, at der kommer forhandlinger i foråret, siger K-formanden.

En nedsættelse af topskatten er et centralt punkt i regeringsgrundlaget. Efter pres fra Liberal Alliance skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en specifik sænkelse af topskatten ind i regeringsgrundlaget efter valget.

Liberal Alliance går da også skridtet videre end de Konservative og vil ikke garantere, at regeringen sidder efter grundlovsdag, hvis den ikke lever op til regeringsgrundlagets mål om skattereform i foråret.

Søren Pape Poulsen ser dog ikke et mistillidsvotum for sig, selvom det skulle vise sig, at regeringen udskyder skatteforhandlingerne.

- Jeg ønsker ikke at vælte en borgerlig regering og få Mette Frederiksen med Enhedslisten på bagsmækken. Dertil elsker jeg mit land for højt.

Så uanset hvad der måtte ske med skatteforhandlingerne, så vælter I ikke regeringen?

- Nej, det gør vi ikke, men så kan vi presse dem på en lang række andre områder. Men lad os nu se, om de ikke kommer på bedre tanker, siger Søren Pape Poulsen.