Pape om Paludan: Bliv nu væk fra hans demonstrationer

Justitsministeren opfordrer alle til at blive væk fra kommende demonstrationer.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) appellerer til, at folk holder sig fra kommende demonstrationer med Rasmus Paludan.

- Folk er jo lige skøre på begge sider af det her.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter gårsdagens uroligheder i København, der brød ud efter den racismedømte stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, demonstrerede på Blågårds Plads på Nørrebro.

Demonstration, der blev afbrudt af politiet, efter Paludan blev angrebet af moddemonstranter.

- Han skaber splid i vores samfund, og det er det eneste, han ønsker. De her folk, der sætter brand i gaderne, de agerer jo som nyttige idioter for ham. Jeg forstår ikke, at de ikke har mere mellem ørerne, end at de ikke kan se det, siger Søren Pape Poulsen.

- I øvrigt så er man jo fløjtende bindegal i kasketten, når man kaster sten og andre ting efter politiet. Det er jo ikke normalt, siger han.

23 personer er indtil videre anholdt efter gårsdagens uroligheder, hvor der blev brændt biler, containere og cykler af og kastet brosten efter politiet på Nørrebro i København.

Pape: Bliv væk

Justitsministeren appellerer til, at folk holder sig fra Rasmus Paludans demonstrationer i fremtiden.

- Jeg vil appellere til den del af befolkningen, som kan tænke to sammenhængende tanker og sige: Bliv nu væk fra hans demonstrationer. Lad nu være at give ham den opmærksomhed.

- Lad ham stå der på sin egen mærkelige, ynkelige måde.

Den racismedømte Ramus Paludan går ind for et forbud mod islam i Danmark og har afholdt demonstrationer forskellige steder i landet, hvor han blandt andet har sat ild til koranen.

Han har anket dommen for racisme til landsretten, da han er uenig i byrettens afgørelse.

Koster staten flere millioner

Rasmus Paludan har demonstreret 17 gange frem til starten af april i år og 53 gange sidste år.

Et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg har vist, at politiets udgifter i forbindelse med demonstrationerne før søndag har ligget på seks millioner kroner alene i år. Det er frustrerende, siger justitsministeren:

- Det koster noget at have demokrati og ytringsfrihed. Det må vi jo tage med.

Ifølge Søren Pape Poulsen er løsningen simpel:

- Vi skulle ikke bruge ret mange ressourcer på ham, hvis folk bare blev væk. Hvis folk bare blev væk og tænkte, lad nu den stakkel stå der og prøve og få opmærksomhed ligesom et lille barn, der står og råber op.

I dag har Stram Kurs planlagt at afholde en demonstration i Albertslund, og i morgen planlægger de igen demonstrere på Blågårds Plads på Nørrebro.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk