Pape på sommergruppemøde: Det skal være billigere at være boligejer

Den konservative partiformand ville dog ikke sætte tal på, hvor billigere det skal være for boligejerne på partiets sommergruppemøde, hvor dårlige meningsmålinger også fyldte.

Det Konservative Folkeparti holdt pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Lejre. Fra venstre Brian Mikkelsen, Søren Pape Poulsen og Mette Abildgaard (Foto: Claus Bech/Scanpix 2016) (Foto: Claus bech © Scanpix)

Flankeret af politisk ordfører Mette Abildgaard (K) og skatteordfører Brian Mikkelsen (K) fastslår den konservative partiformand Søren Pape Poulsen endnu en gang, at en sænkning af boligskatterne bliver partiets 'absolutte topprioritet' under efterårets økonomiske forhandlinger.

- En forudsætning for, at de konservative indgår en 2025-aftale, er, at boligskatterne bliver adresseret som en del af den samlede plan, lyder det fra partiformanden på partiets sommergruppemøde i Lejre.

Her har partiet endnu en gang taget opstilling i en grundskyldsramt have i et parcelhuskvarter for at sætte fokus på Danmarks ifølge partiformanden 'mest utrygskabende skat' - boligskatten.

- Det skal være billigere at være boligejer end i dag, og der skal være et mere simpelt skattesystem end i dag. Hvor langt vi så kommer, det må vi se, siger Søren Pape Poulsen.

Opfordrer til blåt samarbejde

Samtidig opfordrede han til en samlet blå aftale ved efterårets forhandlinger om regeringens bebudede 2025-plan, som forventes præsenteret inden for ganske få dage.

Dermed lægger den konservative formand afstand til støttepartifælderne i Liberal Alliance, der har udtryk sig noget mere stålfast om deres krav til 2025-planen.

Søren Pape Poulsen mener da også, at 'det burde være muligt' for en samlet blå blok at blive enige om at sænke skatterne på boliger.

- Danskernes boligskat vil om kort tid være fordoblet siden 2001. Det rammer boligejerne hårdt. Det er blevet systemets dejlige, belejlige måde at malke danskerne på, siger Pape Poulsen.

Partiformanden vil dog ikke sætte konkrete tal på, hvor meget de danske boligejer skal kunne mærke

- Det skal blive bedre end i dag. Det er for kompliceret at stille det op i sort/hvide bokse, siger han.

Veteraner, økonomi i slæbegear og målinger

Imens understregede Brian Mikkelsen, at der også er andre skatter, som de konservative i efteråret vil kæmpe for at få ned. De drejer sig blandt andet om skatten på arbejde:

- Vi skal også kigge på de skatter, der hæmmer de danske virksomheder, siger Brian Mikkelsen.

Partiets politiske ordfører foreslår samtidig at oprette et såkaldt fast track i Arbejdsskadestyrelsen for de danske veteraner:

- Vi skal gøre mere for vores veteraner. Når de passer på os, skal vi også passe på dem, siger Mette Abildgaard.

pressemødet var der også fokus på dagens meningsmåling, der sender de konservative nærmere spærregrænsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt netop en sænkning af danskernes boligskat skal hjælpe partiet væk fra spærregrænsen, svarede partiformanden:

- Det tager tid, vi går ikke og hænger med mulen. Det er statistik og i stedet for, at vi koncentrer os om det, så fokuserer vi på den turn around, som vi har lavet i partiet og er blevet lagt mere principfaste.

Med en statistisk usikkerhed på 0,8 procent lander Det Konservative Folkeparti på 2,6 procent af stemmerne i dagens Epinionsmåling.

Med forbehold for den statistiske usikkerhed er det den ringeste måling for partiet, siden Epinion begyndte at lave meningsmålinger for DR Nyheder i 2008.