Pape: Tyveriramte butikker skal kunne dele overvågningsvideoer med hinanden

Butikkerne skal have flere redskaber til at komme tyveri til livs, mener justitsministeren.

Butikker, der har været udsat for tyveri, skal have lettere ved at dele deres overvågningsvideoer med andre butikker i lokalområdet.

På den måde kan de hjælpe hinanden med at holde ekstra øje med mistænkelige personer.

Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Hvis man har set en person på sit overvågningskamera, som eksempelvis har stjålet noget tøj, eller som man mistænker for at have gjort det, så kan det være en god ide, hvis man kan advare de andre butikker nede ad gågaden om, at de skal være ekstra opmærksomme, siger han.

I dag er det i strid med persondataloven at offentliggøre overvågningsvideoer, og justitsministeren understreger, at forslaget endnu er på idéstadiet. Derfor skal han først i gang med at undersøge det nærmere.

- Men hvis der kan tilvejebringes et grundlag for det, så er jeg positiv, siger han.

Søren Pape Poulsen understreger, at butikkerne ikke skal have lov til at offentliggøre overvågningsvideoerne. Delingen skal ske i et lukket forum.

Han erkender dog, at der er en risiko for, at videoerne kommer ud i bredere kredse, hvis butikkerne får lov til at dele dem mellem sig.

- Men det er ulovligt, og det vil så få en konsekvens, siger justitsministeren, der gerne vil give butikkerne endnu flere redskaber til at sikre sig mod tyve.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk