Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Pape: Underligt, hvis Kjer er med til forhandlinger

Det er underligt, hvis fødevareministeren deltager i nye forhandlinger om landbruget, mener De Konservative.

Formanden for Konservative, Søren Pape, kalder det en udfordring, at der i morgen skal forhandles om en tillægsaftale til landbrugspakken, når der ikke er tillid til den siddende minister. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

For at imødekomme De Konservative, der har udtalt mistillid til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), har statsminister Lars Løkke Rasmussen inviteret til forhandlinger om en grøn tillægsaftale umiddelbart efter landbrugspakken er blevet vedtaget.

Men på det tidspunkt er Eva Kjer Hansen stadig minister på området, og derfor er det svært at forestille sig, at hun ikke er med i forhandlingerne.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Det skaber en udfordring for Konservative:

- Det er statsministeren, som har inviteret og vil sætte sig for bordenden. Men det vil da være underligt, hvis der så sidder en minister, som vi ikke har tillid til, siger Søren Pape Poulsen, Konservatives formand, onsdag aften, efter en tænkepause hvor han udvælger sine ord omhyggeligt.

Pape ønsker ikke at skabe mere drama, end der i forvejen er. Men han karakteriserer øjeblikket som "en udfordring", fordi en ansvarlig minister typisk vil deltage i en forhandlinger om en tillægsaftale til den landbrugspakke, Eva Kjer Hansen har stået i spidsen for.

- Jeg ved ikke, hvordan statsministerens set-up bliver. Men vi er et substans-parti. Så vi møder selvfølgelig op, når statsministeren inviterer til forhandlinger, der kan give politiske resultater, siger Søren Pape Poulsen.

Stillet over for det scenarie, at Eva Kjer Hansen er til stede i forhandlingslokalet, når De Konservative indtræder, afviser Søren Pape at forholde sig til, om det så betyder, at partiet drejer om på hælene og går.

Konservative bakker onsdag aften stadig op om et mistillidsvotum, som tidligst kan blive stillet i Folketingssalen onsdag. To gange siden Anden Verdenskrig har et mistillidsvotum væltet en regering. Senest i 1975.