Partier åbner for anonym behandling af pædofile

Eksperter foreslår, at personer med pædofile tendenser skal kunne få behandling uden henvisning fra lægen.

(Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Et forslag fra flere eksperter om at lade personer med pædofile tilbøjeligheder få behandling uden en henvisning fra egen læge bliver modtaget positivt.

I Politiken siger eksperter, at pædofile ofte trækker sig fra behandlingssystemet, fordi de frygter at blive registreret.

Hvert år ringer 60-80 personer ifølge avisen, fordi de har seksuelle tanker om børn. Cirka to ud af tre mister herefter kontakten.

For at komme i behandling skal de have en henvisning fra deres egen læge, og så kommer det til at stå i journalen, at de er henvist til udredning eller behandling for pædofili, siger eksperterne.

Tillidsforhold har sin grænse

De er psykolog og ph.d. Susanne Bengtson fra Retspsykiatrisk Ambulatorium ved Aarhus Universitetshospital og ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, Ellids Kristensen.

De tre største partier, S, DF og V, ser positivt på et forslaget.

- Jeg tror, at det tillidsforhold, mange har til egen læge, har sin grænse, siger Flemming Møller Mortensen, S-sundhedsordfører.

- Vi skal som samfund strække os langt for at forhindre seksuelle overgreb på børn, siger Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, siger, at det er bedre, hvis de kan behandles i stedet for at gå med det i det skjulte.

/ritzau/